×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Illustration: Martin Ander

    Illustration: Martin Ander

Nu ska lönerna bli mer rättvisa

2018-02-22

Tidningen Vision nr 2 2018. Åtta av tio kommuner gjorde en lönekartläggning under 2017. Det är en rejäl uppryckning jämfört med tidigare då det inte var obligatoriskt att göra det varje år. Ett 30-tal kommuner har rättat till orättvisa löner de har hittat.

Alla arbetsgivare måste göra lönekartläggningar varje år för att kontrollera att det inte finns orättvisa löneskillnader mellan kvinnor och män. Finns det diskriminering måste arbetsgivaren rätta till lönerna.

Har ni gjort Kartläggning 2017?– Det är jättebra att över 30 kommuner har gjort det. Det visar att arbetssättet fungerar och att man kan rätta till det som är fel, säger Visions förhandlingschef Eva-Lotta Nilsson.

2009 togs kravet på årliga lönekartläggningar bort och ändrades till vart tredje år. Andelen kommuner som gjorde lönekartläggningar varje år sjönk drastiskt, från 80 procent till drygt 23 procent.  Facken, däribland Vision, har hela tiden hävdat att det årliga kravet borde återinföras. Bland annat för att det är lättare att göra bra lönekartläggningar om man gör dem ofta och regelbundet.

Årsskiftet 2016/17 återinfördes det årliga kravet och resultatet syns redan i den undersökning som Tidningen Vision gjort. 79 procent av kommunerna uppger att de gjorde en komplett lönekartläggning under 2017. 18 procent blev delvis klara och bara 3 procent gjorde ingen alls.

Piteå kommun lade ner mycket arbetet på sin lönekartläggning förra året, säger personalchefen Eva Degerman. Två tjänstemän har arbetet med den och Vision har också varit delaktiga. Och kartläggningen visade att det fanns orättvisor som måste rättas till,

– Det blev väldigt tydligt att det finns osakliga löneskillnader mellan första linjens chefer inom typiskt kvinnliga och manliga yrken.

Enhetschefer inom personlig assistans, hemtjänst, måltid och städ jämfördes med chefer på samma nivå inom bland annat park, teknik, gata, it och fastighet. Slutsatsen var att lönerna var betydligt lägre inom de kvinnodominerade områdena. 25 enhetschefer kommer nu att få ta del av en satsning på 675 000 kronor för att jämna ut löneskillnaderna. 

– Det är fantastiskt men inte en dag för tidigt. Det har varit känt länge att det ser ut så här och vi har påtalat det flera gånger, säger Ramona Nilsson, boendechef på särskilda boendet Mogården.

Ramona Nilsson vet ännu inte hur mycket mer hon kommer att få i lönekuvertet.

– Det är tydligen inte riktigt klart än men det rör sig om ett antal tusenlappar i månaden. Men jag tycker egentligen att vi är värda ännu mer med tanke på det jobb vi utför, säger hon.

Nynäshamn är en av de kommuner som inte gjort en komplett lönekartläggning under 2017. Enligt personalchefen Linn Marsten beror det till stor del på en stor omsättning på höga chefer i kommunen.

– Nästan hela kommunledningen är nytillträdd inklusive jag själv. De som var med tidigare och gjorde lönekartläggningarna är inte kvar, säger hon.

Kommunen är klar med den del där man tittar på löneskillnader mellan kvinnor och män som utför lika arbete, det som saknas är delen där man jämför likvärdigt arbetet.

– Det är en viktig ledningsfråga att det finns en samsyn om vilka arbeten som är likvärdiga. Visst kunde vi ha snabbat på för att hinna klart i tid men vi tyckte det kändes viktigare att göra jobbet grundligt och ordentligt, säger Linn Marsten.

Nynäshamn har inte gjort lönekartläggningar varje år tidigare och gjorde inte heller någon 2016. Men Linn Marsten säger att det är ett viktigt arbete och att hela kartläggningen för 2017 ska vara klar under början av året.

– Det har varit en exceptionell situation här under 2017 och det är osannolikt att det inträffar igen, säger hon.

Enligt lagen ska arbetsgivaren samverka med facket i arbetet med lönekartläggningarna. Men i Tidningen Visions undersökning är det bara var fjärde kommun som har gjort det enligt facket.

– Det är för få. Vår ingång är att fack och arbets­givare ska göra lönekartläggningen tillsammans hela vägen för att få en gemensam bild av hur läget ser ut och vad som behöver göras, säger Eva-Lotta Nilsson.

Vad kan Vision göra för att facket ska få mer inflytande i lönekartläggningarna?

– Vi får jobba mer med att stötta våra förtroendevalda så att fler känner att de kan vara med och bidra på ett bra sätt.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Men landstingens löner då?

  • Lönegranskningen fortsätter i slutet av april!
  • Läs om genomsnittslöner för 14 yrken i alla regioner och landsting.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb