×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Sigbrith ­Martinsson fick en ögonoperation med bruttolönevadrag. Foto: Privat

    Sigbrith ­Martinsson fick en ögonoperation med bruttolönevadrag. Foto: Privat

Nu ser Sigbrith skarpare

2018-02-20

Tidningen Vision nr 2 2018. Anställda i Kil får ögonoperation med bruttolöneavdrag. Sigbrith Martinsson är en av dem som utnyttjat det.

Allt fler korrigerar synfel med operation i stället för glasögon. Men det är dyr historia som kostar mellan 15 000 och 60 000 kronor. Ändrade skatteregler 2009 har gjort att många arbetsgivare erbjuder bruttolöneavdrag för synfelsbehandling.

Till exempel Nacka kommun. Sedan ett halvår har de anställda möjlighet till bruttolöneavdrag vid synfelskorrigering.

– Vi vill erbjuda en förmån som vi vet är uppskattad. För oss är det ett led i vår ambition att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Elisabeth Carle, personaldirektör i Nacka kommun.

Är det många som nappat?

– För oss är det en förmån som infördes ganska nyligen. Hittills är det en handfull personer.

De anställda i Kils kommun kan också göra laseroperation till rabatterat pris. Det var ett erbjudande som Sigbrith Martinsson, ledningschef och biträdande kommundirek­tör i Kils kommun, inte kunde motstå:   

– Jag hade länge funderat på en ögonoperation för att få en mer långsiktig synkorrigering. Så när kommunen införde denna möjlighet slog jag till och fick betala ungefär halva kostnaden, säger hon.

Hur är synen nu?

– Alldeles jättebra. Det var lite inkörningsproblem precis efter behandlingen, men nu ett halvår senare ser jag lika bra som jag gjorde i 40-årsåldern.

Inga bieffekter?

– Jo, mörkerseendet har försämrats något, vilket gör det lite svårare att köra bil i mörkret. Men det blev jag upplyst om i förväg.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb