×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Hillevi Wahl, är journalist, författare och inspirationsföreläsare. Hon har en speciell plats i hjärtat för utsatta barn. Foto: Juliana Wiklund

    Hillevi Wahl, är journalist, författare och inspirationsföreläsare. Hon har en speciell plats i hjärtat för utsatta barn. Foto: Juliana Wiklund

Lägg en smula hopp i andra människors fickor

2018-02-20

Tidningen Vision nr 2 2018.

När jag var arton år var jag så svårt sjuk i ätstörningar att jag höll på att dö. Men jag hade ingen att be om hjälp. Min mamma var så långt nere i sitt missbruk att jag inte hade haft kontakt med henne på fyra år. Pappa stängde bokstavligt dörren framför näsan på mig när jag försökte berätta hur dåligt jag mådde.

Det enda hopp jag hade var Barn- och ungdomspsykiatrin. Med mina sista krafter cyklade jag till BUP i Malmö. Men där fick jag inte ens komma in. Jag var för gammal. Jag hade hunnit fylla 18.

Jag satt på stentrappan utanför och visste inte vad vart jag skulle ta vägen.

”De får väl lyfta bort mig!”, tänkte jag. ”Jag har ingen annanstans att gå.”

Då bara råkade det komma förbi en rejäl kvinna i dräkt som tittade nyfiket på mig där jag satt på stentrappan, rufsig, smutsig och envis. Hon frågade varför jag satt där. Jag sa som det var.

”Min lilla kråka”, sa hon med sin österrikiska brytning. ”Dig ska jag ta hand om!”

Det visade sig att kvinnan var Sveriges ledande expert på ätstörningar, Kari Schleimer.

Hon inte bara tog hand om mig och gav mig ett rum att sova i, mat att äta, rutiner att följa och någon att prata med (henne själv). Hon sa också de där orden som räddade livet på mig:

”Du kommer att fixa det här. För du är smart.”

Hon trodde på mig. På allt jag berättade, fast det nästan var för galet för att vara sant. Hon gav mig märkvärdigt svåra läkarböcker att läsa om hur hjärnan fungerar, hur trauma sätter sig i kroppen, hur missbruk kidnappar belöningssystemet, hur vi ärver en sårbarhet och mycket, mycket mer.

Jag blev friskare och allt mer nyfiken för varje dag. Allt jag lärde mig av Kari Schleimer blev en stark drivkraft att göra samma sak för andra: att lägga en smula hopp i andra människors fickor.

Det betyder så mycket att någon man ser upp till säger: Det är inte fel på dig. Du är inte ensam. (Verkligen inte!) Och du har rätt att må bra. 

Var och en av oss har en sådan där människa som har trott på oss. Som har berört oss ända in i hjärtat. Det kan vara en lärare, en sjuksköterska, en vaktmästare, en morfar eller ett barn.

Tänk, hur lite det behövs för att förändra någons liv. Tänk sedan på att du kan vara den människan för någon annan. Vilket privilegium! Vilken ynnest.

Det krävs så lite. Var den människan.

Hillevi Wahl, är journalist, författare och inspirationsföreläsare. Hon har en speciell plats i hjärtat för utsatta barn.

Hillevi Wahl

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb