×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Liselott Frejd administratör på administrativa avdelningen på kommunstyrelseförvaltningen i Vimmerby kommun. Foto: Niklas Lindstedt

    Liselott Frejd administratör på administrativa avdelningen på kommunstyrelseförvaltningen i Vimmerby kommun. Foto: Niklas Lindstedt

Kan rykten och fake news påverka valet?

2018-02-21

Tidningen Vision nr 2 2018. Fem frågor till Liselott Frejd administratör på administrativa avdelningen på kommunstyrelseförvaltningen i Vimmerby kommun.

– Ja, risken finns, det har ju hänt i andra länder. Vi kan inte ha koll på alla rykten som sprids på social medier. Anklagelser om att valet inte gått rätt till är svåra att värja sig mot.

Vad kan ni göra för att allt ska gå rätt till?

– Det är en svår fråga. Det gäller väl att förebygga och minimera risken. Vi måste informera allmänheten om hur valet går till och hur vi jobbar. Då kan vi förhoppningsvis skapa ett förtroende för valsystemet som gör att människor inte blir mottagliga för falska rykten.

Vilka är dina arbetsuppgifter inför valet?

– Just nu bokar jag lokaler för förtidsröstning och försöker hitta röstmottagare. Jag kontaktar dem som varit med tidigare och rekryterar nya, gärna folk inom kommunen som har administrativa kunskaper. Jag planerar också för utbildningen av röstmottagarna och beställer material, skyltar och loggor från Valmyndigheten. 

Hur ska en bra vallokal se ut?

– Den ska vara tillgänglig för alla, det är allra viktigast. Där ska inte finnas en massa politisk propaganda och det ska vara tydligt markerat var vallokalen börjar och slutar. Det ska också vara skyltat med information på flera olika språk om hur valet går till.

Vallagen har förändrats på flera punkter. Påverkar det ditt arbete?

– Ja, men inte så mycket. Utbildning av röstmottagare har vi genomfört tidigare. Att kommunen måste ordna ambulerande röstmottagare är nytt, det måste vi titta på och bygga upp en organisation för.  

Artiklar

Till arkivet

Liselott Frejd

Ålder: 59 år.
Titel: Administratör.
Arbetsplats: Administrativa avdelningen på kommunstyrelseförvaltningen i Vimmerby kommun.
Så röstar jag: ”Jag förtidsröstar alltid, då kan jag välja en tid som passar mig.”
Senast lästa bok: Fjällgraven av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt.
Fritidsintressen: Promenera i skogen, umgås med familj och vänner, har också nyligen börjat yoga.

Uppdateringar av vallagen

  • Ändringarna i vallagen tillämpas för första gången vid valen till riksdag, landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige den 9 september 2018. Här är några nyheter:
  • Det är tillåtet att ha partisymboler på valsedlarna.
  • En kandidat måste samtycka till att bli invald.
  • Endast röster på partier som anmält deltagande i valet räknas som giltiga röster.
  •  Kommunen ska ordna ambulerande röstmottagare för dem som inte själva kan ta sig till vallokalen.
  • Krav på utbildning för röstmottagare.
  • Nya regler för bemanning och öppettider för förtidsröstning.    

 Källa: Valmyndigheten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum