×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Kan du läsa rubriken här?

2018-02-20

Tidningen Vision nr 2 2018. Blir din omgivning lite suddigare för varje år? Starkare glasögon är en möjlighet. Kontakt­linser en annan. En tredje att ­operera med ögonlaser. Allt fler arbets­givare erbjuder ­numera bruttolöneavdrag för att bekosta en synfelskorrigering.

Vad är bruttolöneavdrag?

I stället för lön får den anställde sin ögonoperation betald av arbetsgivaren genom att göra avdrag på bruttolönen. Det gör att skatten för den anställde minskar samtidigt som arbetsgivaravgiften blir lägre.

Vad kostar det?

En ögonlaseroperation kostar mellan 15 000 kronor upp till 60 000 kronor beroende på metod, synfel och klinik. Med bruttolöneavdrag kan du spara 30–55 procent av kostnaden beroende på marginalskatt.

Men tänk på att…

Bruttolöneavdrag kan påverka din sjuklön, pension, förskole­avgift med mera negativt.

Laser fixar krökningen

Ett synfel uppstår när ljusstrålarna bryts på ett felaktigt sätt när de passerar ögats hornhinna och träffar näthinnan. Vid laserbehandling justeras krökningen på hornhinnan så att ljusstrålarna träffar rätt och brytningsfelet försvinner.

Kan alla synfel åtgärdas?

Ja, närsynthet, översynthet och astigmatism kan korrigeras med ögonlaser. Har man däremot ålderssynthet, det vill säga behov av läsglasögon, är det i stället linsbyte som gäller (RLE-metoden).

Vanliga ­metoder:

Lasik – är den vanligaste behandlingsmetoden. Den korta läkningstiden är en fördel. Med Lasik görs en flik ytterst på hornhinnan, fliken viks åt sidan som ett lock. Lasern formar om den främre delen av ögat så att synfelet korrigeras. Hornhinnefliken viks tillbaka där den fäster snabbt. En vidareutveckling av metoden är FS-Lasik som kan användas även för tunna hornhinnor. Lasek är en metod för dem som har stora synfel och en tunn hornhinna. 

Är det ­riskfritt?

– Laseroperation av hornhinnan är relativt säkert om det utförs på rätt sätt. De flesta aktörer i Sverige är seriösa, men jag skulle inte rekommendera att man åker till ett annat land och utför synkorrigerande operationer. Det finns många oseriösa eftersom det finns ett stort vinstintresse i verksamheten, säger Maria Kugelberg, överläkare vid S:t Eriks Ögonsjukhus och professor i oftalmologi vid Karolinska Institutet.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb