×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Lina Junelind Gårdstam, medicinsk sekreterare Appen KRY med kontor i Stockholm Foto: Lotta Ekstedt

    Lina Junelind Gårdstam, medicinsk sekreterare Appen KRY med kontor i Stockholm Foto: Lotta Ekstedt

Hur är det att jobba i en app?

2018-02-21

Tidningen Vision nr 2 2018. Lina Junelind Gårdstam, medicinsk sekreterare Appen KRY med kontor i Stockholm.

– Helt fantastiskt. Här på KRY sitter vi på ett kontor sida vid sida med övrig sjukvårdspersonal, kommunikatörer och tekniker och samarbetar för att utveckla vården. Närheten till varandra innebär snabba beslutsvägar.

Hur skiljer sig jobbet från ett traditionellt sekreterarjobb?

– Vi jobbar mer med IT-support och -stöd till patienter som använder KRY-appen än man gör i den fysiska vården. Det är frågor före och framför allt efter virtuella möten med läkare om receptförnyelse, sjukintyg, remisser till andra vårdgivare, provtagningar och allmän rådgivning om vad KRY kan hjälpa till med. Vi arbetar även med journalhantering, men i mindre omfattning än man gör vanligtvis, eftersom läkarna i dagsläget skriver sina journaler själva.

Hur många medicinska sekreterare jobbar där?

– Jag var den första medicinska sekreteraren som började arbeta här för cirka fem månader sedan. Sedan dess har vi anställt ytterligare tre.

Är det stressigt?

– Nej, det skulle jag inte säga, men många har upptäckt vår tjänst på kort tid, så det är ett relativt högt, härligt tempo.

Vad är det bästa med jobbet?

– Jag gillar tillgängligheten för patienterna, och deras positiva upplevelse motiverar mig. Och jag ser en framtid i att vara en del i det nya digitala sammanhanget där vi medicinska sekreterare får vara med och påverka vårt arbete. Det känns viktigt för mig.               

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Lina Junelind Gårdstam

Ålder: 37 år.
Bor: I Värmdö kommun med man och tre barn.
Yrke: Medicinsk sekreterare.
Arbetsplats: Appen KRY, med kontor i Stockholm.
Bästa arbetsredskap: Min laptop.

Vad är KRY?

  • KRY är en av flera digitala läkartjänster där patienter via app kan träffa läkare på videomöte i mobil eller dator på en tid och plats de själva väljer.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb