×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Efter pensionen vill Kielo Penttinen ägna sig mer åt familjen och åt ideellt arbete. Arbetskamraterna har sammanfattat hennes råd för arbetet i tio budord. Finns att läsa på bloggen Fältarbetaren. Foto: Sofia Sabel

    Efter pensionen vill Kielo Penttinen ägna sig mer åt familjen och åt ideellt arbete. Arbetskamraterna har sammanfattat hennes råd för arbetet i tio budord. Finns att läsa på bloggen Fältarbetaren. Foto: Sofia Sabel

Fältat klart på ettans växel

2018-02-21

Efter 37 år i Angered som fritidsledare och fältassistent är det snart dags för Kielo Penttinen att gå i pension. Hon ser positivt på möjligheterna för de som jobbar kvar och på det sociala arbetets framtid.

Vad kommer du att ta med dig från dina år i Angered?

– Att det är en härlig stadsdel att jobba i. Visst finns det svårigheter, det förnekar jag inte. Men om man tror att Angered är en förort med bara problem så har man fel.

Vad kommer du att sakna?

– För det första ungdomarna som jag mött dagligen. Flera av dem som är unga i dag har föräldrar som jag mött i jobbet tidigare. Vi har hela tiden jobbat hårt för att skapa förtroenden och jag tycker att vi lyckas bra. Men man får inget gratis, man måste hela tiden fortsätta jobba för tillit, relationer och öppenhet.

– Jag kommer också att sakna alla socionomstudenter som jag handlett och så klart också alla min kolleger.

Du lämnar efter dig ett par budord för ­fältarbetet. Vad handlar det om?

– Bland annat att inte ge ungdomarna några löften som du inte kan hålla. Har du sagt att du ska komma en viss dag, går det inte att låta bli bara för att det regnar. Pålitlighet och öppenhet är viktigt i jobbet. Det handlar också om att aldrig gå bakom ryggen på någon om du till exempel måste göra en anmälan. Var tydlig med att du har tystnadsplikt, men också anmälningsplikt. Men gör ingen anmälan utan att vara öppen med det. Jag säger också att man ska fälta på ettans växel. Ha inte mer bråttom än att folk kan komma fram om de vill prata. Gå två varv runt torget om det behövs, så att den som vill hinner ta kontakt.

Hur ser du på framtiden för dina kolleger som blir kvar i jobbet?

– Jag har träffat många duktiga socionomstudenter genom åren med så mycket engagemang, så jag är inte orolig för framtiden. Jag hör inte till de som säger att det var bättre förr. På 80-talet pratades det inte så mycket om mänskliga rättigheter och barnens rättigheter; det blir bara bättre och bättre.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum