×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Vi vill att man som anställd ska kunna ha en lönekarriär.” Niclas Lindahl, 
förhandlingschef på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL Foto: Hans Alm

    ”Vi vill att man som anställd ska kunna ha en lönekarriär.” Niclas Lindahl, förhandlingschef på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL Foto: Hans Alm

Brist på personal kan höja lönerna

2018-02-20

Tidningen Vision nr 2 2018. Arbetsgivarorganisationen SKL vill att anställda ska kunna göra lönekarriär. Men ogillar att kommunerna bjuder över varandra i jakt på personal.

Fram till 2026 behöver 500 000 personer rekryteras till välfärden. För att lyckas i konkurrensen om arbetskraften krävs bland annat mer fokus på lönerna, skriver SKL i en ny prognosrapport.

– Vi vill att man som anställd ska kunna ha en lönekarriär. Att man ska få en bra löneutveckling i det yrke man valt, säger Niclas Lindahl, förhandlingschef på SKL.

Men han tycker inte att kommunerna bara ska satsa på att höja ingångslönerna.

– Då minskar man möjligheterna till en långsiktig löneutveckling.

Varför då?

– Därför att lönemedlen är begränsade till den ekonomi kommunerna har.

Det kan skilja 10 000 kronor i snittlön för samma yrke i olika kommuner. Hur ser du på det?

– Där handlar det om tillgång och efterfrågan. Och det är inte alltid i de större kommunerna lönerna är högst. De kan vara attraktiva ur en annan aspekt och ha lägre löner än mindre kommuner runt omkring.

Har marknaden, konkurrensen om personal, för stor betydelse för hur lönerna sätts?

– Arbetskraftsmarknaden måste bemötas med löner, men man måste ändå se vad det får för långsiktig konsekvens. Om det enda du som arbetsgivare gör för att möta ett omedelbart personalbehov är att köpa över en anställd från grannkommunen blir det rundgång. Du fyller en stol men botar inte problemet.

Men att höja lönenivån kan väl vara ett sätt att locka fler till yrket?

– Absolut. Men om det inte finns tillräckligt många i årskullarna att utbilda räcker det inte.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb