×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”SLIF har gett otroliga möjligheter till många, och sammanhållningen är stark”, säger Anneli Karlman Foto: Martina Holmberg

    ”SLIF har gett otroliga möjligheter till många, och sammanhållningen är stark”, säger Anneli Karlman Foto: Martina Holmberg

Bidrag till motion slopas

2018-02-20

Tidningen Vision nr 2 2018. Nu är det slut med det årliga bidraget om 600 000 kronor till Stockholms läns landstings interna idrottsförbund, SLIF, som arrangerar och subventionerar aktiviteter till anställda. Besparingskrav ligger bakom arbetsgivarens beslut.

SLIF:s ordförande, Lena Issoufou Andersson, är bekymrad över besparingen med tanke på att antalet sjukskrivningsdagar och långtidssjukskrivningar har ökat bland landstingets anställda de senaste åren.

– Beslutet begränsar kraftigt medarbetarnas friskvårdsmöjligheter, säger hon.

– Våra aktiviteter har dessutom lockat många nyanställda som också är nya i Sverige. Trist att arbetsgivaren inte ser nyttan.

Anneli Karlman, medicinsk sekreterare, har deltagit och även lett aktiviteter under flera år. Hon är besviken.

– Det är skitdåligt rent ut sagt. Vi jobbar inom sjukvården, då borde arbetsgivaren se till att även personalen håller sig frisk.

Styrelsen för SLIF och fackförbunden har försökt att påverka arbetsgivaren att inte dra så hårt i svångremmen. Och en liten kompromiss har de fått igenom. Arbetsgivaren ville lägga ner kansliet helt och hållet, men det är kvar, även om personalen har halverats till en.

Lena Issoufou måste fundera nytt

– Kanske kan vi ta ut en högre avgift och förhandla oss till lägre priser hos dem vi köper tjänster av.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum