×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Preppat för SM. Maria Renström på Vitberget där flera av grenarna ska avgöras, bland andra slopestyle, big air och alpinrodel Foto: Paulina Holmgren

    Preppat för SM. Maria Renström på Vitberget där flera av grenarna ska avgöras, bland andra slopestyle, big air och alpinrodel Foto: Paulina Holmgren

Är du laddad inför SM-veckan?

2018-02-20

Tidningen Vision nr 2 2018. Maria Renström fritidskonsulent och tävlingsansvarig för SM-veckan 2018 i Skellefteå, 20–26 mars.

– Javisst, jag längtar! Vi har jobbat i två år med att förbereda SM-veckan och jag ser verkligen fram emot den.

Du är tävlingsansvarig. Vad innebär det?

– Att jag är ansvarig för att tävlingarna blir av i 27 idrotter under veckan. Jag jobbar tillsammans med de arrangerande förbunden och föreningarna för att ge dem de bästa förutsättningar att genomföra tävlingar med nöjda deltagare och publik. Så det innebär allt från att fixa fram stolar till att se till att vi har pistmaskiner så det räcker.

Det är ett stort arrangemang. Hur länge har ni förberett er?

– Vi började med ansökan redan 2014 och fick besked 2016 om att vi skulle få arrangera. Vi känner oss lugna och hittills har vi inte upplevt någon svårighet som inte gått att lösa, förmodligen för att vi haft så god tid att planera och organisera oss smart. Men nu märker vi att SM-veckan närmar sig med stormsteg, att vi måste lösa alla frågor snabbare.

Det ska tävlas i allt från slalom till styrkelyft. Vilka grenar är du själv mest nyfiken på?

– Det är fantastiskt roligt att vi slår rekord i antal idrotter på en SM-vintervecka. Och vi kommer att ha flera idrotter man kanske inte kommer i kontakt med annars, till exempel casting, cricket, x-trial och alpinrodel. De kommer jag försöka ta mig tid att titta på. Självklart hoppas jag hinna besöka alla tävlingar, men det hänger ju på att allt flyter som det ska.

Mössor i stället för entrébiljetter. Stämmer det?

– Ja, vi har tagit fram en SM-mössa som fungerar som inträdesbiljett till alla tävlingar under hela veckan och även som bussbiljett. Föreningarna som säljer den får behålla en del av förtjänsten. Med en mössa som entrébiljett underlättas insläppet vid alla entréer och blir också ett minne som besökarna kan behålla.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Maria Renström

Yrke: Fritidskonsulent och tävlingsansvarig för SM-veckan 2018 i Skellefteå, 20–26 mars.
Ålder: 50 år.
Bor: Hus i Medlefors i Skellefteå.
Favoritsport: ”Jag har tävlat på hög nivå i alpin skidåkning. Men numera är (bollsporten) futsal favoritsporten. Jag tränar ett juniorlag.”

28 SM-guld på en vecka

  • SM-veckan arrangeras i Skellefteå 20–26 mars.
  • Totalt tävlas det i 28 olika idrotter, bland annat längdskidor, bowling, crosscart, danssport, draghund, freeskiing, jujutsu, klättring, rullstolsinnebandy, rallycross och squash. De alpina grenarna avgörs i Tärnaby, allt annat i Skellefteå.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb