×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Vässad personal trivs bättre

2018-08-15

Tidningen Vision nr 5 2018. Medicinska sekreterare som får vässa sin kompetens och sträva mot mål gillar jobbet bättre. Det visar en undersökning som Vision låtit göra.

Att få generöst med kompetensutveckling ökar trivseln på jobbet. En rapport som Vision gjort och som bygger på svar från 4 550 yrkesaktiva medicinska sekreterare, visar att drygt 60 procent anser att de i hög eller i ganska hög grad får den utbildning och den kompetensutveckling de behöver. Runt 30 procent anser att de i låg grad eller inte alls får det.

Rapporten visar också att de som tycker att deras arbetsgivare i hög grad ser till att de får kompetensutveckling betydligt oftare svarat att de trivs på jobbet. Dessa personer uppger även i betydligt högre utsträckning att de har uppsatta mål för sin arbetsinsats och yrkesutveckling.

– Vi pratar om ett kvalificerat yrke som kräver kontinuerlig kompetensutveckling. Jag förstår att medicinska sekreterare trivs bättre på jobbet om arbetsgivare ger dem chansen till vidareutveckling och lärande, säger Patricia Widergren, rapportförfattare och strateg på Vision.

Men undersökningen pekar även på ett stort missnöje med lönerna i yrkesgruppen: nästan 60 procent är ganska eller mycket missnöjda med lönen. Trots det gillar de flesta medicinska sekreterare sina jobb. Runt 80 procent svarar att de trivs i hög eller ganska hög grad. Det som framför allt gör att yrkesgruppen trivs är kolleger, arbetsinnehållet och känslan av att utföra ett meningsfullt arbete.

JUST NU: Värva en kollega så får ni båda ett presentkort!

Är du medicinsk sekreterare?

Då är Vision rätt fackförbund för dig! 

Läs mer och bli medlem!

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb