×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Petra Kronvall medicinsk sekreterare akuten på Växjö lasarett

    Petra Kronvall medicinsk sekreterare akuten på Växjö lasarett

Varför sjunger du om ditt jobb på Youtube?

2018-08-15

Tidningen Vision nr 5 2018. Fem frågor till Petra Kronvall medicinsk sekreterare akuten på Växjö lasarett.

– Det ligger mig varmt om hjärtat med dokumentation, precis som jag sjunger i låten "Sekreteraren och doktorn". Jag tycker att jag har världens roligaste jobb. Därför känns det extra kul att få lyfta fram det. Ibland kan man ju som medicinisk sekreterare känna sig lite osynlig. Det är många utanför vården som inte vet vad vi gör eller att vi finns.

Hur kom det sig att du spelade in en låt med just det här temat?

– Jag hade en idé om att jag ville göra en duett om ett gräl mellan två personer, med lite musikalkänsla. När jag träffade läkaren Henrik Widegren på en konferens frågade jag honom om han ville spela in en sådan låt med mig och han tackade ja.

Ni jobbar ju i olika städer, hur gjorde ni för att skriva låten?

– Ja, jag jobbar i Växjö och han i Lund. Vi skrev texten tillsammans online och spelade sedan in på var sitt håll. Detta sattes sedan ihop i min hemmastudio. Men när vi skulle spela in videon fick vi träffas och den gjordes på hans hemklinik i Lund.

Vad var det roligaste?

– När det blev färdigt. Det är ju alltid lite ångestfyllt innan, man vet ju inte hur det kommer att tas emot. Men när låten sedan släpptes fick vi verkligen många positiva reaktioner. En kollega sa att jag var ”en tonsäker superhero som försvarade oss sekreterare”. Då började jag nästan gråta.

Blir det fler inspelningar i vårdmiljö för dig?

– Det tror jag. Utan att säga för mycket så håller jag just nu på med en sång om hur man dikterar som ska användas när nya läkare introduceras på jobbet.      

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Petra Kronvall

Titel: Medicinsk sekreterare.
Aktuell med: Har spelat in en låten Sekreteraren och doktorn som handlar om ett gräl mellan en medicinsk sekreterare och läkare och som lagts ut på Youtube och spelats 4 240 gånger.
Arbetsplats: Akuten på Växjö lasarett.
Ålder: 30 år.
Familj: Sambo och två barn (fyra och sex år).
Fritidsintressen: Extraknäcker som vistrubadur på äldreboenden, skriver egen musik och spelar in, håller på med rollspel och tränar löpning.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb