×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Ordet kommer från hundsporten agility Foto: Mostphotos

    Ordet kommer från hundsporten agility Foto: Mostphotos

Vad innebär det att ni är en agil kommun?

2018-08-14

Tidningen Vision nr 5 2018. Fem frågor till Lisa Larsson Kommunikatör Ängelholms kommun.

Vi har sett över vår kommunala organisation. 2015 tog vi bort modellen med nämnder som är kopplade till olika förvaltningar. I stället skapade vi tre huvuduppdrag – samhälle, hälsa och lärande & familj – och ett särskilt servicestöd.

– Dessutom har vi ett så kallat signalsystem, som innebär att alla medarbetare ska signalera om de upptäcker något som måste förändras eller förbättras. Vi skapar agila arenor för att lösa dessa problem.

Vad är en agil arena?

– En arbetsgrupp som sätts samman för att lösa ett specifikt problem. Det kan vara till exempel medborgare, föreningsfolk eller tjänstepersoner, som har kunskap om den fråga som ska lösas.

Kan du ta ett konkret exempel?

– Förra året hade vi en agil arena kring trafiksituationen vid en av våra grundskolor. Då bjöd vi in föräldrarepresentanter, elever, lärare, kommunens trafikingenjörer och lokal polis. Tillsammans kom de fram till att det behövdes bland annat bättre cykelvägar och cykelparkering. I dag är trafikmiljön betydligt säkrare.

Agil – vad betyder ordet egentligen?

– Ordet kommer från hundsporten agility. Där gäller det att vara snabb, lättrörlig och anpassa sig till hinder och förändringar som dyker upp. Det är så vi i Ängelholm försöker agera.

Tror du att er modell skull passa andra?

– Absolut. Vi har fått mycket uppmärksamhet och flera kommuner har varit på studiebesök. Intresset verkar stort för vårt arbetssätt.

Artiklar

Till arkivet

Lisa larsson

Ålder: 28 år.
Yrke: Kommunikatör.
Arbetsplats: Ängelholms kommun.
Bor: Radhus i Halmstad.
Gör på fritiden: Tränar, umgås med min två­åring, familj och vänner.
Senaste bok: Evig­hetens rand av Ken Follett.

Agila kommunen Ängelholm

  •  Ängelholm kallar sig Sveriges första agila kommun.
  • 2015 skapade man en ny kommunorganisation för att förbättra servicen till medborgarna.
  • 2016 fick kommunen drygt åtta miljoner kronor från Europeiska Socialfonden för att utveckla projektet och kompetensutveckla personalen.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb