×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

    Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

Tillbaka till verkligheten

2018-08-13

Tidningen Vision nr 5 2018.

Första veckan på jobbet efter semestern känns alltid likadant. Instängt, fjättrat. Här har jag strövat fritt hela sommaren. Sprungit på savannen, sökt mig till ett vattenhål när värmen blivit olidlig. Sovit när jag känt mig trött och ätit när jag blivit hungrig. I år har jag inte ens behövt tvinga in kroppen i kläder. Ett skynke och en bikini har funkat bra. Samtidigt, en gnagande känsla av oro som är svår att skaka av sig. Något är galet med klimatet.

Det är snart val och vår krönikör Viktor Banke ställer en mycket berättigad fråga i det här numret: ”Ska vi ha ett riksdagsval under extremväder utan att miljöfrågorna ens dominerar?”

Inför valet lyfter vi i detta nummer fram Anders, Ida, Ingela, Annelie, Anna, Daniel, Behrokh och Lena. Åtta tjänstemän som trots hårt jobb och nästan ingen fritid, engagerat sig politiskt. De representerar samtliga riksdagspartier. Gemensamt för dem är att de driver de lokala, vardagspolitiska frågorna. Och då är det vård, skola och omsorg som gäller. De är några av politikens gräsrötter och utan deras engagemang fungerar inte vår demokrati. Det är lätt att glömma när allt ljus riktas mot Löfven, Lövin, Lööf och de andra storfräsarna.

Funderar du kring pensioneringen? Jobba på eller sluta i förtid? Politikerna vill att vi ska jobba till närmare 70. Vansinne tycker några. Andra säger okej, men då måste det finnas olika möjligheter att trappa ner. Det visar vår undersökning bland medlemmar 55+.

Men vår omslagskvinna Madeleine Palm, 66, är bestämd: Hon är absolut inte redo att bli pensionär ännu. Hon har alldeles för roligt på jobbet!

Förhoppningsvis är ni fler som känner som Madeleine. Välkommen tillbaka till verkligheten!

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb