×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Att stimulera innovationskulturen och sprida goda exempel. Så kan man sammanfatta Johan Hörnemalms jobb som processledare för idéslussen i Piteå kommun Foto: Tomas Bergman

    Att stimulera innovationskulturen och sprida goda exempel. Så kan man sammanfatta Johan Hörnemalms jobb som processledare för idéslussen i Piteå kommun Foto: Tomas Bergman

Sluss öppnar för nytänk

2018-08-14

Tidningen Vision nr 5 2018. Vilka vet hur verksamheten kan förbättras? Ett svar lyder kreativa medarbetare, som kan jobbet och har blick för vad som kan finslipas.

För att ta tillvara denna kompetens har flera kommuner skapat idéslussar. Tanken är att forma en innovativ kultur där goda idéer förädlas och sprids vidare inom organisationen.

I Piteå kommun, som arbetar nära ihop med Skellefteå, har idéslussen varit igång sedan december 2016. Enligt processledaren Johan Hörnemalm är det stor spridning på idéerna:

– Det kan vara tankar kring hur digitaliseringen kan förenkla arbetet, men också förslag på nya arbetssätt.

Johan Hörnemalms tips till andra som går i slussfunderingar är att tänka långsiktigt kring strategi och vilka resurser som kommer att krävas.

– Ett annat råd är att försöka få med politiker och chefer på båten så att alla drar åt samma håll. Det gäller också att hitta ett sätt att involvera medborgarna och ta reda på inom vilka områden de ser behov av förbättringar, säger han. 

Bakom idéslussarna står statliga Vinnova, som står för 50 procent av kostnaden. I dag finns tolv projekt som involverar 50 kommuner och förhoppningen är att slussarna så småningom ska bli en del av ordinarie verksamhet.

I Piteå har man fått förlängd projekttid till december 2019. Johan Hörnemalm hoppas på en fortsättning.

– Det är viktigt om vi vill vara en attraktiv arbetsgivare. För att locka personal måste vi ha ett kreativt klimat så att medarbetarna känner att deras idéer blir tillvaratagna. 

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb