×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Trivsel är en friskhetsfaktor, tycker medicinska sekreteraren Inger Jonsson på ­specialistmödravården, Östersunds sjukhus Foto: Marie Birkl

    Trivsel är en friskhetsfaktor, tycker medicinska sekreteraren Inger Jonsson på ­specialistmödravården, Östersunds sjukhus Foto: Marie Birkl

  • Tempot är högt för de medicinska sekreterarna på akutkliniken, Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Här går de just nu nio sekreterare kort Foto: Jonas Malmström

    Tempot är högt för de medicinska sekreterarna på akutkliniken, Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Här går de just nu nio sekreterare kort Foto: Jonas Malmström

  • På kvinnosjukvården på Östersunds sjukhus hjälps kollegorna åt, något som kan förklara det låga sjuktalet. Inger Jonsson, Erika Persson och Monika Övrebö trivs tillsammans Foto: Marie Birkl

    På kvinnosjukvården på Östersunds sjukhus hjälps kollegorna åt, något som kan förklara det låga sjuktalet. Inger Jonsson, Erika Persson och Monika Övrebö trivs tillsammans Foto: Marie Birkl

Många sjuka i pressat yrke

2018-08-15

Tidningen Vision nr 5 2018. Medicinska sekreterare är en hårt pressad yrkesgrupp som är sjukare än andra region- och ­landstingsanställda. Men det finns stora regionala skillnader, visar vår granskning.

Södermanlands läns landsting är en av de arbetsgivare som har ett högt sjuktal för medicinska sekreterare, 8,3 procent. Det vissar siffror som Tidningen Vision tagit fram. Akutkliniken på Mälarsjukhuset i Eskilstuna är ett exempel på att arbetsmiljön för yrkesgruppen kan vara tuff. Just nu går de nio personer kort, vilket gör att trycket på de som är kvar är hårt, berättar Madeleine Branting Spetz, medicinsk sekreterare och huvudskyddsombud på kliniken.

– Jag kan aldrig gå hem en dag och känna att jag gjort ett bra jobb. Vi ligger hela tiden efter med diktaten, just nu finns runt 7 000–8 000 oskrivna diktat. På kvällen lämnar man ett kaos och på morgonen kommer man tillbaka till samma kaos, säger hon.

MEDSEK GRAFIKFör att lösa situationen sitter tre assistenter, som inte är utbildade medicinska sekreterare, i receptionen och så köper de in två tjänster från den interna bemanningspoolen. Men trots det är arbetssituationen extremt pressad, anser Madeleine Branting Spetz.

– Vi är en fantastisk grupp, men jag märker att vi inte skrattar lika mycket som tidigare. Vi vågar inte riktigt känna efter hur vi mår längre. Jag ser att det är flera av oss som närmar sig den berömda väggen, säger hon.

Problemet är enligt Madeleine Branting Spetz att det är svårt att rekrytera till akutmottagningen eftersom många inte vill jobba på obekväma tider. Arbetstiden för de medicinska sekreterarna på akutkliniken är förlagd klockan 7–22. Tillägget på 21,90 och 54,10 kronor per timme för att jobba en vardagskväll respektive helg lockar inte tillräckligt.

– Vi skulle vilja ha ett tillägg på omkring 2 000 till 3 000 kronor i månaden för de medicinska sekreterarna. Det tror jag skulle få fler att vilja jobba här.

Men Maria Söderkvist, divisionschef för medicinsk service, tror inte på den lösningen.

– Nej, jag tycker att det är bättre att jobba långsiktigt med att satsa på att höja grundlönerna för medicinska sekreterare på akutmottagningen. Det är min förhoppning att kunna fortsätta att göra det.

Om situationen och arbetsmiljön generellt säger hon att mycket har gjorts, men att mer behöver göras för att akutmottagningen ska bli en attraktiv arbetsplats och arbetsmiljön ska bli god.

– Vi behöver fundera över våra arbetssätt och hur vi organiserar arbetet. Till exempel kanske klinikerna kan skriva mer själva och göra mer av det arbete som vi gör i dag, säger hon.

Läs ocksåRiktade lönesatsningar nödvändiga för medicinska sekreterare

Men det är inte bara i Södermanland som sjuktalet är högt. Region Västmanland har ett sjuktal på 8,7 procent för yrkesgruppen och ligger därmed högst i landet. Så här säger den tillförordnade personaldirektören Lena Freijd om det:

– Det är besvärande att vi har en sådan hög siffra och det gäller tyvärr inte bara de medicinska sekreterarna. Sjukfrånvaron ligger högt rent generellt i regionen.

Men en hel del görs för att komma tillrätta med problemet. Bland annat är frågan högt prioriterad bland cheferna och det finns ett gott samarbete med regionhälsan, anser Lena Freijd.

– Det pågår aktiviteter på alla enheter som har hög sjukfrånvaro utifrån de olika förutsättningar som finns. Det är viktigt att både arbeta förebyggande så att inte fler blir sjuka och att åtgärda de sjukskrivningar som redan finns, säger hon.

Varför sjuktalet är så högt kan varken den tillförordnade personaldirektören eller huvudskyddsombudet Lotta Almroth svara på.

– Det har varit tuffa månader sedan slutet av förra året, många är slutkörda. Men arbetsgivaren är medveten om problemet. På de kliniker där sjuktalen är höga går man in och försöker lösa det på olika sätt, till exempel genom att hjälpas åt att beta av högar med oskrivna diktat. Regionen arbetar också med projektet Hälsofrämjande arbetsplats tillsammans med chefer, hälsoinspiratör samt skyddsombud, säger hon.

Trots rätt så dyster statistik finns det avdelningar och kliniker som går mot strömmen. På kvinnosjukvården på Östersunds sjukhus i Region Jämtland/Härjedalen jobbar åtta medicinska sekreterare (och en till sökes). Här låg sjuktalet 2017 på låga 2,1 procent.

Egna ansvarsområden och många olika arbetsuppgifter bidrar till arbetsglädje. Avsaknaden av hierarkier mellan sekreterarna är också en stark förklaring till en god arbetsmiljö, menar Iréne Hoglert, områdeschef.

– Vi har arbetat aktivt för att motverka hierarkier genom att se till att inte bara en person ska kunna vissa arbetsuppgifter. Dessutom är det här ett bra gäng som är måna om att hjälpa både varandra och sekreterare i andra delar av sjukhuset.

Läs ockås: Det här vill Vision för dig inom vårdadministration

Iréne Hoglert tycker också att det är viktigt att sekreterarna är delaktiga i vad som pågår på och kan påverka arbetsplatsen. Förutom regelbundna möten med både egna gruppen och övriga yrkesgrupper inom kvinnosjukvården, så är alltid en sekreterare med vid anställningsintervjuer och beslutar tillsammans med enhetschefen om nyrekryteringar.

– Och ingen sekreterare missar nio-fikat, vilket förstärker gemenskapen mellan dem.

Inger Jonsson, medicinsk sekreterare på specialistmödravården, bekräftar att arbetsmiljön är god.

– Vi är en väldigt bra grupp som trivs med både varandra och vårt jobb.

JUST NU: Värva en kollega så får ni båda ett presentkort!

Är du medicinsk sekreterare?

Då är Vision rätt fackförbund för dig! 

Läs mer och bli medlem!

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb