×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Kräver bättre koll

2018-08-13

Tidningen Vision nr 5 2018. Vision i Göteborg vill ha en särskild instans som kontrollerar kvaliteten på lönekartläggningar.

Alla arbetsgivare måste göra lönekartläggningar varje år för att kontrollera att det inte finns orättvisa löneskillnader mellan kvinnor och män. Förutom kartläggningen ska arbetsgivaren också analysera och åtgärda löneskillnaderna som kommit fram. Arbetsgivare med minst tio anställda ska också dokumentera kartläggningen. Den ska innehålla vilka lönejusteringar och andra åtgärder som ska göras samt en tidsplan och en kostnadsberäkning.

Sonia Koppen, Visions ordförande i Göteborgsavdelningen, har skrivit en motion där hon vill att förbundet ska verka för att en kontrollfunktion som kan kontrollera att kvaliteten på lönekartläggningarna införs. Hon tycker inte att diskrimineringslagen och de granskningar som Diskrimineringsombudsmannen, DO, gör räcker. Om det lokala facket inte kommer överens med arbetsgivaren om vad som ska ingå i lönekartläggningen betyder det att man i praktiken inte har någon möjlighet att påverka om man är missnöjd.

– DO kontrollerar bara om det finns en lönekartläggning men ställer inga krav på kvaliteten. En fristående instans skulle kunna ställa krav på arbetsgivarna och leda till en snabbare process om kartläggningen inte håller måttet, säger Sonia Koppen.

Sonia Koppen tycker att det är extra viktigt för Vision att verka för bra lönekartläggningar eftersom strukturella och osakliga löneskillnader drabbar både kvinnor och män i kvinnodominerade yrken som är vanliga i kommuner och landsting där många medlemmar arbetar.      

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb