×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Förvaltningschefen Sara Kopparberg gillar Tyresös ­kontor på Söder i Stockholm. Foto: Lasse Nilsson

    Förvaltningschefen Sara Kopparberg gillar Tyresös ­kontor på Söder i Stockholm. Foto: Lasse Nilsson

Kommunen flyttar hemifrån

2018-08-14

Tidningen Vision nr 5 2018. Vad gör man när kommunen inte lyckas locka den kvalificerade personalen man behöver? Ett tips kan vara att öppna ett kontor i storstan. Det har Tyresö, Östhammar, Tierp och flera andra kommuner gjort.

Vad gör man när kommunen inte lyckas locka den kvalificerade personalen man behöver? Ett tips kan vara att öppna ett kontor i storstan. Det har Tyresö, Östhammar, Tierp och flera andra kommuner gjort.

Det fungerar väldigt bra, nu kan vi anställa personer som bor lite längre bort och inte hade Tyresö som ett alternativ tidigare. Det blir också möjligt för anställda som inte bor i Tyresö att arbeta närmare hemmet ibland”, säger Sara Kopparberg förvaltningschef på stadsbyggnadsförvaltningen i Tyresö utanför Stockholm.

Stadsbyggnadsförvaltningen i Tyresö har haft sitt satellitkontor på Högbergsgatan på Södermalm i Stockholm i nästan två år. På stora skyltfönster ut mot gatan löper texten ”Vi formar framtidens Tyresö”. Här kan anställda sitta och jobba med egna arbetsuppgifter eller ha externa och interna möten hur ofta de vill. Just den här dagen har cheferna på Stadsbyggnadsförvaltningen utbildnings- och planeringsdag.

Kontoret på 80 kvadratmeter består av ett rymligt rum innanför de stora fönstren med ett tiotal arbetsplatser runt ett stort bord, en soffa och ett pentry samt ett mindre kontorsrum.  Det finns också möjlighet att boka bärbara datorer på plats.

En mycket viktig orsak till att man öppnade kontoret var att locka kompetent personal i den hårt konkurrens­utsatta byggbranschen.

– Vår tanke var att det skulle ligga på Södermalm och se ut som ett arkitektkontor. Vi känner att vi har blivit en mer attraktiv arbetsgivare. De som söker jobb hos oss nu känner till att vi har det här kontoret, säger Sara Kopparberg.

Statistik visar att en tredjedel av förvaltningens anställda använder kontoret varje vecka, en tredjedel ibland och en tredjedel bara när det är gemensamma aktiviteter.

– Nu ska vi göra en grundlig utvärdering för att se om vi ska fortsätta på samma sätt som hittills eller vi ska expandera, kanske tillsammans med några andra kommuner på Södertörn.

Även i Linköping utreder plankontoret just nu att öppna en distansarbetsplats i Stockholm. Där handlar det att om att hitta en lösning på ett mycket akut problem.

– Vi har flera stora stadsbyggnadsprojekt, som höghastighetsjärnvägen Ostlänken och flera större stadsdelar, på gång. Samtidigt är tillgången på erfaren personal i vår region begränsad. Det handlar främst om planarkitekter och exploateringsingenjörer. Kan vi inte rekrytera så fixar vi inte vårt uppdrag, säger Alisa Basic, chef på plankontoret.

Hon är övertygad om att det finns personer i Stockholm som kan tänka sig att jobba för Linköpings kommun men som inte är beredda att flytta. Lösningen man nu diskuterar är att öppna en arbetsplats i Stockholm där fem till sex personer kan sitta permanent och jobba. På sikt kan det även bli ett par ytterligare arbetsplatser som andra kommunanställda kan boka när de befinner sig tillfälligt i Stockholm.

– Om planerna gå i lås skulle vi kunna öppna kontoret under senare delen av hösten, säger Alisa Basic.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb