×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Susanne Viklund-Pajunen är glad över det extra tillskottet, men inte nöjd med årets löneökning. ”Det behövs ganska mycket mer för att jag ska känna mig nöjd”, säger hon Foto: Tomas Bergman

    Susanne Viklund-Pajunen är glad över det extra tillskottet, men inte nöjd med årets löneökning. ”Det behövs ganska mycket mer för att jag ska känna mig nöjd”, säger hon Foto: Tomas Bergman

Kartläggning gav högre lön

2018-08-15

Tidningen Vision nr 5 2018. Efter en lönekartläggning fick de medicinska sekreterarna i Region Norrbotten en extra lönehöjning. Men långt kvar innan Susanne Viklund-Pajunen blir nöjd.

De medicinska sekreterarna i Region Norrbotten fick 421 kronor extra tack vare att arbetsgivaren gjort en löne­kartläggning för att komma till rätta med osakliga löneskillnader mellan mans- och kvinnodominerade yrkesgrupper.

De medicinska sekreterarna, som är en extremt kvinnodominerad yrkesgrupp, hade i december förra året en medellön på 25 507 kronor, vilken har jämförts med den mansdominerade yrkesgruppen inköpares medellön som var drygt två tusen kronor högre. För att rätta till den del av löneskillnaden som bedömdes vara osaklig har regionen beslutat att alla medicinska sekreterare ska få det extra lönetillskottet.

– Det kom som en glad överraskning. Jag hade ingen aning om att kartläggningen pågick, säger Susanne Viklund-Pajunen, medicinsk sekreterare på rehabiliteringsmedicin, Sunderby sjukhus.

Totalt kommer regionen att korrigera osakliga löneskillnader efter 2017 års lönekartläggning till ett värde av 8,7 miljoner kronor i årskostnad, enligt Ulrika Sundquist, HR-direktör i Region Norrbotten.

– Vi har de senaste tio åren satsat mycket pengar på att räta ut löneskillnader som inte varit sakliga, rätt ska vara rätt. Det är viktigt att man kartlägger lönerna varje år och reglerar den del av löneskillnaden som inte går att förklara med till exempel marknadskrafter eller att många inom ett visst yrke har lång erfarenhet, säger hon.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb