×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Tandsköterskan Carina Ljung ­gillar frihetskänslan hon får när hon jobbar på tandläkarbussen. ”Man vet aldrig hur arbetsdagen kommer att sluta”, säger hon. Foto: Mats Samuelsson

    Tandsköterskan Carina Ljung ­gillar frihetskänslan hon får när hon jobbar på tandläkarbussen. ”Man vet aldrig hur arbetsdagen kommer att sluta”, säger hon. Foto: Mats Samuelsson

Hur är det att alltid vara på väg?

2018-08-13

Tidningen Vision nr 5 2018. Carina Ljung, Tandsköterska tand­läkarbussen i Region Kronoberg.

– Det passar mig att jobba på en tandläkarbuss. Det är skönt att komma ut, det är en frihetskänsla. Det känns som om man är ute och campar hela tiden.

Hur jobbar ni på bussen?

–  Varannan vecka står vi på samma plats i orten Åseda som inte har någon fast tandvårdsklinik, varannan vecka är vi ute och behandlar barn på olika skolor i regionen. Vi utför alla slags behandlingar som finns, precis som på en vanlig klinik. Vi är max tre personer som jobbar i bussen, en tandläkare en tandhygienist och så jag som alltid är med och som kör bussen. Vi utgår från Växjö och den längsta sträckan vi åker är tolv mil.

Är det trångt att jobba i bussen?

– Nej, inte alls. Bussen är 32 kvadratmeter och har ett så kallat utskjut, det vill säga det finns möjlighet att göra bussen 1,3 meter bredare när den väl står på plats. Det är lite speciellt, vad jag vet är det bara vi som har en sådan. Tack vare det har vi ett stort behandlingsrum, ett väntrum med plats för fem personer, ett pentry som vi kan sitta och äta lunch i och en steril där alla instrument rengörs. Tanken är också att vi framöver ska börja behandla äldre i rullstol som ska kunna komma in i bussen med hiss.

Vad är den största skillnaden mot att jobba på en vanlig klinik?

– Det kan vara mer krävande. Det kan strula både med strömmen och internetuppkopplingen. Ibland kan det bli så att vi får vända och åka hem igen, men för det mesta så ordnar det sig. Man måste vara lite flexibel när man jobbar så här. När arbetsdagen börjar vet jag inte riktigt hur den kommer att sluta. Det kan också vara jobbigt när det snöar och är halt ute på vägarna. Men blir det för dåligt väglag har jag möjlighet att bestämma att vi inte åker ut.

Vad är det bästa med jobbet?

– Det är kul att träffa alla barn som under årens lopp lärt känna oss. De kommer fram och vill gärna visa oss sina nya tänder.

Artiklar

Till arkivet

Carina Ljung

Titel: Tandsköterska.
Arbetsplats: Tand­läkarbussen i Region Kronoberg.
Ålder: 53 år.
Familj: Man, tre barn (två utflugna).
Intressen: Motorintresserad, gillar 50-talsbilar.

Tandläkarbussen i Kronoberg

  • Mobila tandvårdskliniker, som besöker till exempel skolor och äldreboenden, är vanligt hos landsting och regioner. Tanken är att kunna erbjuda tandvård på småorter som saknar egen klinik. Region Kronoberg har en lastbil som är 32 kvadratmeter stor. Bussen kostade fem miljoner kronor att köpa in och personalen fick vara med och utforma exakt hur de ville att den skulle se ut och fungera.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum