×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Mirjam Brocknäs är chef för enheten för förebyggande verksamhet för äldre i Upplands-Bro och har jobbat med demensfrågor i Upplands-Bro sedan 2010.    Foto: Jonas Malmström

    Mirjam Brocknäs är chef för enheten för förebyggande verksamhet för äldre i Upplands-Bro och har jobbat med demensfrågor i Upplands-Bro sedan 2010. Foto: Jonas Malmström

Hon vill göra fler till demensvän

2018-08-14

Tidningen Vision nr 5 2018. Precis före sommaren lade regeringen fram en ny strategi för demensvården med syfte att göra den mer likvärdig. I Upplands-Bro har Mirjam Brocknäs arbetat med tidigt stöd för demenssjuka i många år.

Vad är det viktigaste ni gör?

– Det är att vi stöttar de sjuka och deras anhöriga så att de kan få en bättre livskvalitet och leva självständiga liv lite längre. Redan direkt efter att någon fått en demensdiagnos erbjuder vi stöd i en öppen verksamhet utan att det behövs biståndsbeslut. Det betyder att vi kan vara med hela vägen från början, långt innan biståndsbedömaren kommer in i bilden. På andra håll kan det krävas biståndsbeslut och då kan det gå upp till fem år efter diagnos innan det går att få kommunalt stöd.

Finns någon händelse som kan vara ett exempel på att det ni gör lyckas?

– En anhörig med en man med alzheimer träffade i en av stödgrupperna en annan kvinna i samma situation. De blev vänner, och även deras män blev vänner. De gick tillsammans i stödgruppen. När männen sedan blev sämre gick de tillsammans på daglig verksamhet och till slut flyttade de till särskilt boende tillsammans. När jag frågade kvinnan hur hon orkat med blev svaret: Det beror på min väninna jag träffat i stödgruppen. Då blir man glad och ser att det man gör är värt något.

Vad är svårt att lyckas med?

– Det kan vara svårt att nå de som drabbas av demens och som saknar anhöriga. Därför driver vi sedan förra sommaren kampanjen Demensvän där vi utbildar till exempel brandkåren, folktandvården, kyrkan samt kommunanställda och politiker så att de kan vara uppmärksamma på om demens finns med i bilden hos personer de kommer i kontakt med i sin verksamhet.

Hur vill du utveckla demensarbetet?

– Först och främst är det viktigt att behålla den verksamhet vi har idag med stödgrupper och dagverksamhet. Sedan vill jag vidareutveckla Demensvän; vi har nu 280 demensvänner, målet är 500. Jag ser att de kan göra nytta, till exempel har jag träffat anhöriga som kunnat berätta om bättre bemötande hos tandläkaren.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb