×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

”Fruktansvärt mycket jobb”

2018-08-13

Tidningen Vision nr 5 2018. Brandinspektör vill vänta med tvärsäkra slutsatser efter sommarens bränder.

Efter sommarens omfattande bränder övertrumfar politikerna varandra med förslag om hur krisberedskapen ska förbättras. Sven-Erik Svensson, brandinspektör och inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland, är måttligt imponerad.

– Vi är inte hjälpta av en massa tvärsäkra och populistiska utspel. Det är bättre att samla in alla fakta först och därefter fundera över vilka lärdomar vi kan dra.

I trettio år har Sven-Erik Svensson bekämpat skogsbränder, men aldrig varit med om något som liknar årets bränder. Under ett par dagar tog räddningstjänsten i Jämtland emot nästan 100 larm.

– Ett tag var det fruktansvärt mycket jobb, dels stora bränder, dels mindre som uppstod hela tiden.

Enligt Sven-Erik Svensson var samverkan nyckeln till framgången. Redan efter ett par dagar fick de hjälp av räddningstjänsten i Medelpad och brandmän från Norge. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och länsstyrelsen kopplades också snabbt in.

– I en sådan här situation slits den egna personalen snabbt ut, då är det absolut nödvändigt att snabbt kunna samverka med andra.

Efter branden i Västmanland 2014 fick Jan-Åke Björklund i uppdrag av regeringen att föreslå hur kommunernas räddningstjänst kan förbättras. I somras lämnade han över utredningen där det bland annat föreslås att kommunerna får en utökad skyldighet att samverka vid större skogsbränder.

– I spåren av klimatförändringarna kommer det bli vanligare med olika typer av extremväder. Ska vi ha en organisation som i dag eller behövs det en helt ny typ av krisberedskap? När vi har alla fakta på bordet kan vi förhoppningsvis svara på den frågan, säger Sven-Erik Svensson.           

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Sommarens bränder i siffror

  • 25 000 – så många hektar skog har brunnit i sommar, främst i Jämtland, Gävleborg och Dalarna.
  • 15 – ungefär så många procent av de stora bränderna orsakades av blixtnedslag.
  • 80 – så många bränder var det i landet fredagen den 20 juli.
  • 6 – så många länder (Italien, Frankrike, Polen, Tyskland, Danmark och Norge) bidrog med vattenbombplan, helikoptrar, släckningsfordon och brandmän.
  • 36 – så många miljoner kronor ytterligare vill regeringen ge till MSB. 

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb