×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Fler stöttar vårdpersonal

2018-08-13

Tidningen Vision nr 5 2018. Antalet administratörer har ökat kraftigt i landstingen/regionerna de senaste åren. Det beror bland annat på att man vill avlasta den vårdnära personalen.

Antalet administratörer i landstingen har ökat med nästan 36 procent de senaste sju åren, från 24 300 till 33 000 årsarbetare. Det visar statistik från Sveriges Kommuner och Landsting. Samtidigt har antalet läkare och sjuksköterskor ökat med 15,8 respektive 2,2 procent. Att ökningen är mindre bland vårdpersonalen beror till viss del på att landstingen/regionerna köper in mer privat vård idag. Att administrationen ökar beror bland annat på att vården blir allt mer teknikdriven vilket kräver både administratörer och tekniker.

I Region Uppsala har antalet administratörer ökat med nästan 60 procent under perioden. Från 1 300 till nästan 2 100 årsarbetare.

– Det beror blanda annat på omorganisationer vi har gjort för att avlasta den vårdnära personalen, säger HR-direktören Eva Wikström.

Akademiska sjukhuset i Uppsala har analyserat ökningen inom sin verksamhet och hänvisar till nya uppdrag inom kvalitets- och patientsäkerhetsarbete. Man har dessutom gjort satsningar inom IT, digitalisering, vårdsystem och etablerandet av ett projektkontor som kräver administratörer.

Antalet chefer ökar från 134 till 512 mellan 2010 och 2017.

– Vi har tittat på chefernas förutsättningar och då har det tillkommit flera chefsnivåer för att de ska få färre anställda och bättre förutsättningar att jobba på ett coachande sätt, säger Eva Wikström som också påpekar att Region Uppsala trots ökningen har ungefär lika stor andel administratörer som andra landsting och regioner.

Andra landsting och regioner där antalet administratörer ökat mycket är Region Örebro län och Region Kronoberg. Minst är ökningen i Jönköping och Dalarna.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb