×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Jag får ta smällen”, säger Carina Westberg om kombinationen låg lön och snabb återbetalning av studielån Foto: Sofia Sabel

    ”Jag får ta smällen”, säger Carina Westberg om kombinationen låg lön och snabb återbetalning av studielån Foto: Sofia Sabel

Dyrt att skola om sig

2018-08-15

Tidningen Vision nr 5 2018. Många utbildar sig till medicinska sekreterare sent i livet. Men det kan bli tufft att betala tillbaka studielånen.

Det ska vara enkelt att skola om sig senare i livet, signalerar makthavarna. Och andelen 45-åringar eller äldre som påbörjar en utbildning till medicinsk sekreterare är större jämfört med övriga YH-utbildningar i snitt, enligt Myndigheten för yrkeshögskolan.

Carina Wessberg, 52, gillar struktur, ordning och reda, och är en av dem. Hon fick jobb på ögonmottagningen på Varbergs sjukhus direkt efter examen nu i maj.

Men ekonomisk har karriärbytet inte varit lika enkelt för Carina Wessberg. Orsaken är CSN:s återbetalningskrav av studielån för äldre. Reglerna säger nämligen att hela lånet ska vara återbetalt när man fyllt 60. För Carina Wessberg betyder det att hon ska betala nästan 2 500 kronor i månaden i åtta år – med en lön på 23 000 kronor.

– Jag klarar det enbart för att jag är sambo. Det känns väldigt ledsamt och surt, säger Carina Wessberg, som menar att en omskolning varit tvungen.

– Alternativet, om jag hade stannat kvar i mitt tidigare jobb inom industrin, med tre-skift, hade jag blivit sjukskriven.

Enligt CSN går det dock att ansöka om att skjuta fram återbetalningen till 65 eller till och med 68 års ålder. Om lånet fortfarande inte är löst tills dess kan det komma att skrivas av.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb