×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Viktor Banke är brottmålsadvokat och författare

    Viktor Banke är brottmålsadvokat och författare

”Det är vackert, men inte normalt”

2018-08-14

Tidningen Vision nr 5 2018.

På en av många sajter med flygresor skriver jag in Stockholm som avreseort. I den andra kan man välja ”Var som helst” som destination. Åh, vilken underbar känsla! Var som helst, bort. Till fjärran städer, till annan mat och nya människor! Priserna är låga, som de är nuförtiden. Rom en helg i oktober kostar som en tågresa till Malmö tur och retur. Och tänk att få julhandla i New York! Drygt 3 000 kronor tur och retur. Som hittat.

Världen är mer tillgänglig än någonsin, och allt fler har råd. Folk över hela världen kan mötas och ta del av varandras kulturer. Det är underbart! En tidsålder som människor drömt om under lång tid. Och tänk om det bara kunde få vara så, lämnat därhän, utan den reservation som nu måste följa. Tänk att få stilla sin längtan efter den stora världen utan att känna dåligt samvete.

Men så har vi det här med klimatet. Ett klimat vars alarmerande utveckling vi under flera år kunnat ta del av på mer teoretiskt plan, men som under denna sommar handgripligen givit en försmak på vad kommande generationer har att vänta. Som värmerekord över hela världen, torka, skogsbränder, problem med skörd och sinande tillgång till mat och vatten.

Du och jag har ett ansvar, frågan är vad som ska komma ur det. Ska vi, som nu, leva våra liv ungefär som vanligt? Ha riksdagsval under extremväder utan att miljöfrågorna ens dominerar, bry oss om miljön men inte så att vi lägger om våra liv? Ska vi (rätteligen) peka på att de stora utsläppen faktiskt sker av stater och företag, inte ens av flyg, och sedan trösta oss med den tanken? Nej, det tycks inte hjälpa, och att ge upp är inget alternativ.

Vi får nog göra som klyschan säger: börja med oss själva.

Det kanske verkar orättvist att just du ska ändra dina vanor, men små saker kan få en större betydelse. Om många människor ändrar sina vanor, sin konsumtion, kommer företag som är beroende av människornas pengar till sist ändra sin produktion, medan politiker som vill vinna val ändrar sin politik. Sådan är logiken på den marknad där man säljer varor och vinner röster.

Jag stänger ner sajten med flygresor och går ut. Torkan har färgat Vitabergsparkens träd i höstfärger, mitt i sommaren. Det är vackert, men inte normalt.

Viktor Banke är brottmålsadvokat och författare. Han har under de senaste åren varit en av de mest framträdande rösterna i flyktingdebatten.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb