×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver mer av SKL

2018-04-16

Tidningen Vision nr 3 2018. Vision och SKL är överens om att möjligheterna till lönekarriär i landstingen behöver öka. Det måste SKL bli bättre på att förmedla till de lokala arbets­givarna, tycker Faraj Abuiseifan, central förhandlare på Vision.

Faraj Abuiseifan är inte förvånad över att snittlönerna i landsting och regioner ökat mindre än i kommunerna. Visserligen har såväl kommun- som landstingslönerna ökat något över industrimärket, påpekar han. Men stela lönestrukturer i landstingen gör att personalen där ändå halkar efter sina kommun­anställda kolleger.

– Det som stör mig när jag kollar lönestrukturen i landsting och regioner är att jag ser något av en kollektiv lönesättning. Arbetsgivarna prioriterar inte goda individuella insatser. Lönesättande chefer har inte haft mandat att leva upp till vårt avtal.

Men i grunden tycker han att avtalet är bra. Han avvisar idén om en överenskommen procentsiffra för hur mycket lönerna ska öka som ett sätt att driva på löneutvecklingen.

– Jag är övertygad om att det sifferlösa avtalet tjänat våra medlemmar väl. Utan det hade vi knappast kunnat räkna med löneökningar över industriavtalet, säger han.

Han tycker också att Vision i de centrala förhandlingarna ställt tuffa krav och att Vision och arbetsgivarna i Sveriges kommuner och landsting, SKL, gemensamt identifierat behovet av en ökad lönespridning och bättre möjligheter till lönekarriär.

– Men det är lokalt som det ska förverkligas. Något som Visions företrädare runt om i landet behöver argumentera för, säger han.

Han har gott hopp om att få se högre snittlöneökningar i landstingen när årets löneöverläggningar sammanfattas till hösten.

– Fönstret står öppet för det nu. Men SKL behöver förmedla till de lokala arbetsgivarna att det är viktigt att lösa upp stela lönestrukturer och öppna för lönekarriär, säger han.      

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb