×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Thomas Witting, Visions ordförande i Södertälje, har lämnat blod i många år. Nu vill han att alla kommunens anställda 
ska få lämna blod på arbetstid. Foto: Lasse Nilsson

    Thomas Witting, Visions ordförande i Södertälje, har lämnat blod i många år. Nu vill han att alla kommunens anställda ska få lämna blod på arbetstid. Foto: Lasse Nilsson

Vill lämna blod på arbetstid

2018-04-16

Tidningen Vision nr 3 2018. Vision i Södertälje har inlett en intresseförhandling med arbetsgivaren om att medlemmarna ska få lämna blod på arbetstid. Thomas Witting, ordförande i Visions avdelning i Södertälje kommun, har flera argument för att arbetsgivaren ska gå med på att låta anställda lämna blod på arbetstid.

– Dels för att underlätta för personalen att göra samhällsnytta, dels för att stärka kommunens varumärke. Det kostar inte så mycket för arbetsgivaren men skapar en hel del goodwill. Jag tror också det kan skapa en känsla av stolthet hos oss som jobbar här, säger han.

Thomas Witting har haft ett par möten med arbetsgivaren och han känner sig hoppfull för att intresseförhandlingen kommer att lyckas. Personaldirektören Johan Lefverström säger att han inte vill kommentera saken under tiden som dialogen med Vision pågår.

En undersökning från 2013 visar att omkring var tredje kommun tillåter blodgivning på arbetstid. En av dem är Falun.

– Vi diskuterade förmåner som var gynnsamma för både anställda och arbetsgivaren. Då kom blodgivning upp, säger Christina Johansson, ordförande i Visionavdelningen.

I kommunens redovisningssystem finns ”blodgivning med lön” som ett alternativ. Man får vara borta med lön från jobbet en timme varje gång man lämnar blod, maximalt fyra gånger per år, efter att det beviljats av närmaste chef.

– Jag tycker det är fantastiskt bra. Man gör en insats och arbetsgivaren är med och underlättar för dem som ställer upp, säger Christina Johansson.

Anställda på socialförvaltningen i Mönsterås har försökt få arbetsgivaren att införa blodgivning på arbetstid, men det blev nej.

– Det är synd. Det är en viktig fråga och det är ju ofta blodbrist. Men nu har vi en ny chef så vi kanske kan försöka igen, säger Inger Faxhed i Visions styrelse.     

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

3 av 100 ger blod

  • 1818 gjordes den första lyckade blodtransfusionen från människa till människa.
  • 3 procent av befolkningen ger blod minst en gång om året.
  • För att börja ge blod ska man vara 18–60 år, frisk, ha svenskt personnummer och förstå och tala svenska.
  • Antalet blodgivare har minskat sedan 2010. Från drygt 247 000 till knappt 214 000 år 2016.
  • Cirka 100 000 personer
  • om året får blodtransfusioner. Minst en tredjedel är direkt livräddande i akuta situationer.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb