×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Vill avtala mot trakasserier

2018-04-16

Tidningen Vision nr 3 2018. Den politiska majoriteten i Göteborg vill lyfta arbetet mot sexuella trakasserier. Vision i Göteborg vill gå ett steg längre och teckna ett kollektivavtal mot sexuella trakasserier. Inspirationen kommer från Kanada.

– Kommunstyrelsen har fattat ett beslut om att förnya arbetet mot sexuella trakasserier. I dag fungerar det så att varje förvaltning ska ta fram sin egen plan. Det innebär att arbetet är olika bra på olika platser. Därför har vi påbörjat ett arbete med att försöka få till ett kollektivavtal mot trakasserier, berättar Hilda Johansson, Ordförande i Vision Göteborg.

Vad vill ni att det ska stå i avtalet?

– Vi tycker till exempel det ska handla om hur snabbt en utredning ska göras när det förekommer sexuella trakasserier. Det behövs också avstämningar, kvartalsvisa rapporter om vad som hänt i staden och hur vi agerat.

Vision vill också att det ska finnas skrivningar om chefers förutsättningar i kollektivavtalet.

– Redan den dagen du tillträder som chef ska du veta hur du ska agera. Som det är nu ser det olika ut och på en del håll kan det ta upp till sex månader efter att du tillträtt innan du får en ut­bildning. Det är för sent.

Dessutom tycker Hilda Johansson att arbetsgivaren måste bli tydligare med hur man jobbar mot sexuella trakasserier.

– Prata om det mer, på APT och på andra större möten till exempel. Det räcker inte med ett papper som man läser upp en gång om året.

– Vi har börjat titta på hur man kan gå tillväga för att få in skrivningar i ett kollektivavtal. Vi vill inte ha några vansinniga krav. Men skillnaden mellan ett kollektivavtal och en policy är att ett avtal prioriterar sig själv. Och facket har något att strida på.

Hilda Johansson berättar att de sneglar på hur facken jobbar i Kanada. Där har man sedan flera år kollektivavtal kring hur man ska jobba mot sexuella trakasserier. De postanställdas fackförbund, Canadia Union of postal workers, har avtal på varje arbetsplats och det stora facket för offentligt anställda, Canadian Unions of Public Employees, Cupe, har ett centralt kollektivavtal.   

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb