×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Eva Ginstrup, energicoach i 13 kommuner

    Eva Ginstrup, energicoach i 13 kommuner

Vilka energitjuvar har du hittat?

2018-04-17

Tidningen Vision nr 3 2018. Eva Ginstrup, energicoach i 13 kommuner.

– Min målgrupp är små verkstäder. Jag har värvat 40 företag som får en genomgång av sin energianvändning: vad, hur mycket och till vad de använder energin, och pekar ut var de kan spara. Två saker jag ringat in är värmeförluster i portar och tryckluft.

Tryckluft och portar? På vilket sätt?

– Man pratar mycket om belysning och värme, men få tänker på tryckluft. Den drar väldigt mycket el och man ser inte heller när den läcker. Där finns jättemycket att spara. När det gäller portar som ofta står i öppet läge går det att minska värmeförluster genom att till exempel skapa luftridåer. Då får man också en bättre arbetsmiljö för dem som jobbar inne i verkstaden.

Som energicoach ska du arbeta med företag i 13 kommuner. Hur klarar du det?

– Jo, det är ett stort område. Men jag har hittat en egen lösning, så att all tid inte går åt till att fara runt i bilen. I första omgången jobbar jag med företag i Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan. Sedan gör jag samma upplägg med 40 företag i Dalsland och norra Bohuslän.

Får du positiv respons?

– Jadå. Till exempel blev jag uppringd av ett företag som visserligen var för stort för att vara med, men som tog till sig idéerna kring tryckluft. Senare fick jag reda på att de kunnat täta läckor som kostade dem 300 000 kronor om året.

Projektet pågår till och med 2019. Vad händer sen?

– Jag tror att energieffektivisering är en av nycklarna till vår planets överlevnad och ett första steg är att se över vad vi använder. Projektet kommer att utvärderas, sedan blir det säkert någon fortsättning.  

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Eva Ginstrup

Yrke: Energicoach i 13 kommuner.
Arbetsplats: Utspridd: Arbetsplatser i både Uddevalla och Vänersborg och har dessutom minikontor i elbilen.
Ålder: 57 år.
Bor: I Henån på Orust.
Fritidsintressen: Jag har gjort om hela trädgården till en odlingsyta. Odlar giftfria grönsaker som jag även säljer.
Bästa arbetsredskap: Min vilja och glöd att minska vår klimatpåverkan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb