×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Slarv med kartläggningar

2018-04-16

Tidningen Vision nr 3 2018. Alla arbetsgivare måste göra en komplett lönekartläggning varje år. Trots det var det sju landsting som inte gjorde det förra året. Ett av dem var Landstinget Blekinge.

– Det har inte gjorts någoSlarv med kartläggningarn riktig lönekartläggning och analys sedan 2012. Det är inte bra, jag tycker så klart att man ska följa lagen, säger Jane Fröborn i Visions landstingsstyrelse i Blekinge.

Alla arbetsgivare måste göra lönekartläggningar för att upptäcka och rätta till orättvisa löneskillnader mellan kvinnor och män. Tidigare krävdes att arbetsgivare gjorde en kartläggning minst vart tredje år men sedan 1 januari 2017 är det varje år som gäller. Tidningen Visions undersökning visar att 14 av landets landsting/regioner har gjort en lönekartläggning under 2017. Det innebär alltså att sju landsting bryter mot lagen.

Ett av dem är Landstinget Blekinge som redan 2014 fick kritik av Diskrimineringsombudsmannen, DO, för brister i lönekartläggningen. Men Jane Fröborn anser inte bara att Landstinget Blekinge inte har gjort någon lönekartläggning värd namnet på flera år, hon tycker också att man använder tveksamma mätvärden.

– Det räcker inte med att bara göra lönekartläggningar, man måste gör det ordentligt. Vet vi inte hur läget är kan vi ju inte göra något åt eventuella brister, säger Jane Fröborn.

Personaldirektören Jonas Kullberg håller inte med om kritiken.

– Vi gjorde en kartläggning efter DO:s granskning som blev godkänd. Att den senaste dragit ut på tiden är en resursfråga men den ska vara klar i höst.

Är du nöjd med att den blir klar nästan ett år för sent?

– Nej det är klart att jag inte kan vara det. Men det är bättre att göra ett grundligt jobb än att hasta igenom bara för att bli klar i tid.

Landstinget i Kalmar län har länge gjort årliga lönekartläggningar trots att man inte varit tvungen. Det har lett till att man upptäckt löneskillnader som inte kan förklaras på annat sätt än att de beror på kön. 2016 uppdagades att 110 kvinnor i en grupp handläggare med bland andra fritidssamordnare, IT-sekreterare, registratorer och upphandlare tjänade 300 kronor mindre än männen i genomsnitt.

– För ett år sedan hade löneskillnaden ökat till 700 kronor, då började arbetsgivaren höja kvinnornas löner för att rätta till skillnaderna. Vid senaste kartläggningen fanns en löneskillnad på 500 kronor kvar, säger Carl Wyckman, samordnare i Visions landstingsstyrelse i Kalmar.

Landstinget ska nu jämna ut lönerna under 2018.

– Jag tycker att arbetsgivaren gör ett bra jobb med lönekartläggningarna. Men jag vill egentligen att man skulle göra mycket mer åt de strukturella löneskillnaderna, att lönerna är lägre i kvinnodominerade sektorer än i mansdominerade, säger Carl Wyckman.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb