×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Allt fler arbetsgivare kräver utdrag ur ­belastningsregistret vid anställning. Foto: Mostphotos

    Allt fler arbetsgivare kräver utdrag ur ­belastningsregistret vid anställning. Foto: Mostphotos

Integritet ska stärkas

2018-04-16

Tidningen Vision nr 3 2018. Det har blivit allt vanligare att arbetsgivare kräver att jobbsökande ska visa utdrag ur polisens belastningsregister. Regeringen överväger nu att förbjuda detta, eftersom det anses vara ett ingrepp i den personliga integriteten och kan leda till att personer som avtjänat straff har svårt att få jobb.

Men först vill regeringen utreda om det ska vara tillåtet i vissa fall. I dag finns ett lagkrav på att arbetsgivare inom vissa områden, så som barnomsorg och skola, måste begära ett registerutdrag vid anställning .

Nu har regeringen beslutat att rådman Eric Leijonram ska utreda om fler områden ska undantas för att ett eventuellt förbud mot registerutdrag ska kunna införas. Två av dessa är insatser för äldre och personer med funktionsnedsättning. Det handlar till exempel om hemtjänst, särskilda boenden, personlig assistans och verksamheter inom LSS.

Lise Donovan, chefsjurist på TCO, tycker det är bra att regeringen överväger ett förbud mot registerutdrag.

–Det är logiskt och motiverat. Den personliga integriteten är en viktig mänsklig rättighet. Det finns all anledning att stärka upp den.

Om ett förbud införs tycker Lise Donovan däremot inte att det är självklart att det ska vara tillåtet att generellt kontrollera all personal inom omsorgen för äldre och personer med funktionsnedsättning.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb