×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Huvudskyddsombud Elisabeth Norgren har jobbat länge med att få till stånd bättre arbetsmiljö på IT-avdelningen. Foto: Maria Hansson

    Huvudskyddsombud Elisabeth Norgren har jobbat länge med att få till stånd bättre arbetsmiljö på IT-avdelningen. Foto: Maria Hansson

Hopp om bättre arbetsmiljö

2018-04-17

Tidningen Vision nr 3 2018. Landstinget Dalarnas IT-avdelning få ny ledning efter fackens kritik.

Hösten 2016 gjorde Vision i Landstinget Dalarna en anmälan till Arbetsmiljöverket. Personalomsättningen på MIT, avdelningen för medicinsk teknik och IT, var hög och de anställda vittnade om en orimlig arbetsbelastning, otydliga roller och bristande förtroende för ledningen.

– Det blir en frustration när man som anställd känner att cheferna inte är närvarande, konstaterar Visions huvudskyddsombud Elisabeth Norgren.

Företagshälsovården kallades in, en riskanalys gjordes och Nystart MIT sjösattes, en processgenomlysning av vissa av enhetens verksamheter.

Men insatserna till trots kvarstod en hel del kritik.

– Sammanfattningsvis kan man säga att personalen inte tycker att det lett till någon förändring när det gäller tydlighet och mål, säger Lars Kjellander, som varit Visions lokala skyddsombud på avdelningen med cirka 130 medarbetare.

Lösningen blir nu att landstingsledningen i samverkan med facken beslutat att inte förlänga IT-direktörens förordnande. Därtill har en tjänst som biträdande IT-direktör skapats.

– Det brukar vara så att man byter ut medarbetare och inte chefen. Men vi var tydliga med att vi ville att IT-direktörens förordnande inte skulle förlängas och är nöjda med beslutet. Sedan får vi följa upp hur arbetsmiljön påverkas, säger Elisabeth Norgren.

Lars Kjellander konstaterar också att det finns en tilltro hos de anställda.

– Många har en förhoppning om att det ska bli bättre, säger han.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb