×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Höjd beredskap mot valtroll

2018-04-18

Tidningen Vision nr 3 2018. Kommer det gå troll i valrörelsen? Beredskapen har höjts i landets kommuner. I Örebro har man skapat en särskild stab för att skydda valet i september.

Tjänstemän och politiker i kommuner och landsting måste vara på sin vakt inför höstens val. Uppmaningen kommer från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som konstaterar att det inte bara är riksdagsvalet som riskerar att utsättas för nättrollens ryktesspridning och propaganda.

Efter rapporterna om ryska påverkanskampanjer under valen i USA och Tyskland har frågan om säkerheten under årets svenska valrörelse fått ökad aktualitet. Enligt MSB går det inte att utesluta att främmande makt kommer att försöka påverka även det svenska valet.

Erfarenheter från bland annat USA visar att det inte bara är det nationella valet som ligger i farozonen. MSB:s omvärdsanalytiker Dominick Swiecicki konstaterar att psykologiskt försvar är en fråga för hela samhället och att även kommuner och landsting/regioner måste ha en hög beredskap.

En rundringning som Tidningen Vision har gjort, visar på en ökad medvetenhet om riskerna inför höstens kommun- och landstingsval. Och många lyfter fram Örebro som ett föredöme. Där har man skapat en särskild stab för att slå vakt om valsäkerheten. Tre arbetsgrupper ansvarar för varsitt område – otillåten påverkan, att trygga själva valprocessen samt att kartlägga hot och våld mot politiker och valförrättare.

– Vi träffas varannan vecka och går igenom vad som hänt sedan sist. Dessutom har vi fortlöpande samarbete med länsstyrelsen, polisen och MSB, säger Mats Brantsberg, säkerhetschef i Örebro kommun.

Vilken är den största risken?

– Ju närmare valdagen vi kommer, desto hårdare blir tonläget, det såg vi vid förra valet. Risken är att det drar iväg och att tonläget och stämningen förändras snabbt. Det måste vi vara beredda på.

Är ni det?

– Ja, vi har en organisation och en bra struktur på vårt arbete. Sedan får vi se vad som händer, säger Mats Brantsberg.

Artiklar

Till arkivet

Så kan valet störas

  • Att göra det praktiskt svårt att genomföra valet.
  • Att påverka väljarnas vilja och förmåga att rösta.
  • Att påverka väljarnas politiska preferenser.
  • Genom hot mot politiker och valförrättare.

 Källa: MSB

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum