×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Lena Emgård, koordinator och projektledare för förtidsröstningen.

    Lena Emgård, koordinator och projektledare för förtidsröstningen.

Har du koll på nyheterna i vallagen?

2018-04-18

Tidningen Vision nr 3 2018. Lena Emgård, koordinator och projektledare för förtidsröstningen.

– Ja, det är en förutsättning för mitt arbete. Även om jag inte kan alla nyheter utantill så har jag koll på de viktigaste. Många av förändringarna i vallagen genomförde vi i Helsingborg redan inför valet 2014. Så vi kan sätta check på det.

Du jobbar främst med förtidsröstningen – vad är viktigt att tänka på?

– Mycket handlar om lokalerna. De ska finnas inom rimliga avstånd så att så många människor som möjligt kan rösta. Lokalerna måste också vara anpassade för dem med funktionshinder. Vi jobbar mycket med säkerhet, bland annat med hur skärmarna är uppställda och hur vi bevarar valhemligheten.

Allt fler väljer att förtidsrösta både i Helsingborg och i Sverige som helhet. Vad beror det på?

– Många tycker kanske att det är skönt att ha det avklarat så att de kan göra något annat på valdagen. Men bland de yngre ses det som lite häftigt och högtidligt att rösta i vallokalen. Det är olika trender som slår åt olika håll.  

Det var snubblande nära extraval 2014 – är ni förberedda?

– Absolut och det var vi då också. Vi packar inte ihop efter valet, vi har kvar all information och håller lokalkontakterna aktuella, så att vi snabbt kan ordna ett nytt val. Med bara några dagars varsel kan vi vara redo.

Det är mycket tal om fake news och otillbörlig valpåverkan. Känner du dig trygg inför valet i höst?

– Jo, ganska trygg. Vi har gjort en riskbedömning kring hot och våld och ryktesspridning och har ett nära samarbete med kommunens egen säkerhetsavdelning som i sin tur har kontakt med bland annat Säpo, polisen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Vi ligger långt fram, men vi måste vara vaksamma och kan inte slå oss till ro.     

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Lena Emgård

Ålder: 64 år.
Titel: Koordinator och projektledare för förtidsröstningen.
Arbetsplats: Avdelning för juridik och administration inom stadsledningsförvaltningen i Helsingborgs stad.
Familj: Man och två vuxna barn.
Hur röstar du: ”Jag förtidsröstade förra valet, men tidigare har jag alltid röstat på valdagen.”
Senast lästa bok: I huvudet på en normalstörd av Pär Johansson.
Fritidsintresse: Vara ute i skog och natur, resa och träffa människor.

Nyheter i vallagen

Ändringarna i vallagen tillämpas för första gången vid valen till riksdag, landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige den 9 september 2018. Här är några av nyheterna:

  • Det är tillåtet att ha partisymboler på valsedlarna.
  • En kandidat måste samtycka till att bli invald.
  • Endast röster på partier som anmält deltagande i valet räknas som giltiga.
  • Kommunen ska ordna ambulerande röstmottagare för dem som inte själva kan ta sig till vallokalen.
  • Krav på utbildning för röstmottagare.
  • Nya regler för bemanning och öppettider för förtidsröstning.

Källa: Valmyndigheten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb