×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • När Linda Zaragoza behöver jobba ostört går hon in i den tysta zonen i kommunledningens aktivitetsbaserade kontor. ”Det är som att sitta i ett eget rum”, säger hon. Foto: Anna Rehnberg

    När Linda Zaragoza behöver jobba ostört går hon in i den tysta zonen i kommunledningens aktivitetsbaserade kontor. ”Det är som att sitta i ett eget rum”, säger hon. Foto: Anna Rehnberg

Drömmar om arbetsro

2018-04-18

Tidningen Vision nr 3 2018. Att få jobba i lugn och ro. Det står högst upp på önskelistan för medlemmar som arbetar med ledning, styrning och utveckling i kommuner och landsting.

Det framgår av en enkätundersökning som Vision har gjort med drygt 500 medlemmar. På frågan vad som skapar stress i deras jobbvardag svarar 64 procent bristande arbetsro och att ständigt bli avbruten i sitt arbete. 33 procent saknar möjlighet för reflektion och eftertanke.

Möjligheten att jobba ostört hänger ihop med hur arbetet är organiserat men också med arbetsplatsens utformning. Numera har allt färre egna rum, de flesta sitter i delade rum och öppna kontorslandskap. Samtidigt kommer de öppna och flexibla kontorslösningarna på bred front.

Meningarna går isär om hur arbetsmiljön för dem som arbetar med ledning, styrning och utveckling i kommuner och landsting påverkas av de aktivitetsbaserade kontoren. Bättre arbetsro i de tysta zonerna eller ­stressigt att inte ha en egen arbetsplats?

Karin Orav, näringslivsutvecklare på kommunledningskontoret i Örnsköldsvik, har arbetat i aktivitetsbaserade lokaler i snart tre år. Hon tycker inte att lokalerna erbjuder den arbetsro hon behöver för vissa koncentrationskrävande arbetsuppgifter.   

– Nej, det tycker jag inte. Om jag måste jobba ostört får jag försöka hitta en vrå och ha musik i hörlurarna. Då funkar det hyfsat, säger hon.

För två år sedan flyttade kommunledningskontoret i Kungsbacka kommun till ett aktivitetsbaserat kontor. Sedan dess tycker projektledaren Linda Zaragoza att hennes jobb har blivit både enklare och mer stimulerande.

– Som projektledare är jag beroende av andra människor. Här stöter jag ofta på mina kolleger och vi kan ha spontana möten. Om jag behöver jobba ostört går jag bara in i den tysta zonen. Där är det inga ringsignaler och inget prat. Det är perfekt, som att sitta i ett eget rum, säger Linda Zaragoza.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb