×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

    Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

Dags att öppna plånboken

2018-04-16

Tidningen Vision nr 3 2018.

Sedan den 1 januari 2017 är det lag på att arbetsgivarna ska göra lönekartläggningar varje år för att kontrollera att det inte finns osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Lagen infördes eftersom det var så många arbetsgivare som inte gjorde årliga lönekartläggningar på frivillig basis. De hävdade att de varken hade tid eller resurser och att det var för krångligt, och kartläggningarna slutade därför som en gammal halvfärdig papperstiger i en pärm. Men från och med 2017 bryter man alltså mot lagen om man inte gör lönekartläggningar varje år.

Men frågar man enhetscheferna inom omsorgen i Piteå så svarar de nog att det lönar sig. I förra numret kunde vi berätta om hur Piteå kommun gjorde en ordentlig lönekartläggning 2017. Man jämförde lönerna mellan första linjens chefer inom omsorgen och chefer på samma nivå inom teknisk förvaltning. Resultatet blev att 25 enhetschefer kommer att få dela på 675 000 kronor för att jämna ut de osakliga löneskillnader som blottades vid kartläggningen.

Ändå är kommunerna bättre på att följa lagen än vad landsting och regioner är. Detta trots att det är rätt uppbenbart att de riktigt lågavlönade grupperna i landstingen är kvinnoyrken. Vår undersökning i det här numret, där vi frågat samtliga landsting och regioner om de har följt lagen och genomfört lönekartläggningar, visar att sex bara delvis har gjort sin lönekartläggning och ett landsting inte har gjort någon kartläggning alls.

Men det räcker förstås inte med att kartlägga och konstatera det finnas strukturella löneskillnader och sen slå sig för bröstet och vara stolt över att man följer lagen. Arbetsgivarna måste vara beredda att öppna plånboken och släppa till pengar för att rätta till skillnaderna. Precis så som man gjort i Piteå kommun. Det säger sig självt. Annars blir ju lönekartläggningarna just de tandlösa papperstigrarna man befarat.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb