×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Carina Reimby hade varit mer nöjd med en tredubbel höjning av ob-tillägget. Foto: Mikael Ljungström

    Carina Reimby hade varit mer nöjd med en tredubbel höjning av ob-tillägget. Foto: Mikael Ljungström

Dubbelt betalt på natten

2017-09-19

Tidningen Vision nr 6 2017. Ersättningen till medicinska sekreterare i Västra Götalandsregionen som jobbar natt har fördubblats. Men fack och personal är måttligt imponerade.

De medicinska sekreterare som jobbar natt i Västra Götalandsregionen har i snitt fått 2 000 kronor i ob-ersättning varje månad, enligt arbetsgivaren. Sedan september är ersättningen fördubblad. Syftet är att lättare kunna rekrytera personal som vill jobba natt.

Regionstyrelsen klubbade igenom beslutet för flera yrkesgrupper utan att först prata med fackförbunden.

– Ett ensidigt beslut av arbetsgivaren kan också ensidigt dras tillbaka. Om vi hade fått vara med och påverka så hade vi kunnat skriva in det i kollektivavtalet, säger Kjell Sunnerdahl, förhandlingsansvarig för Vision i regionen.

Carina Reimby, medicinsk sekreterare på akuten på Skaraborgs sjukhus i Skövde, jobbar i snitt 19 nätter på tio veckor. Fördubblingen av ob-ersättningen är inte tillräckligt motiverande för att jobba fler nätter, även om hon gillar att jobba de passen.

– Det kommer inte att märkas särskilt mycket på lönen, det äts upp av skatten. Med tanke på allt medicinska sekreterare gör borde vi i stället ha en högre grundlön för att attrahera personal. Men det här är såklart bättre än inget, säger hon.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb