×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Byggnadsinspektör Peter Öhberg i Uppsala såg till att bilen fick en prydlig logga. Foto: Johan Wahlgren

    Byggnadsinspektör Peter Öhberg i Uppsala såg till att bilen fick en prydlig logga. Foto: Johan Wahlgren

Bygglov på rull

2017-09-19

Tidningen Vision nr 6 2017. Uppsala kommun satsar på en bygglovsbil som ska ge bättre service på landsbygden. Den ska också underlätta arbetet för bygglovsenhetens tjänstemän.

Premiärturen med den nya bygglovsbilen i Uppsala kommun är redan avklarad. 62 besökare som ville ha råd och diskutera byggplaner räknades in när byggnadsinspektörerna och bygglovshandläggarna besökte Björklinge norr om Uppsala. I höst kommer ytterligare fyra mindre orter i kommunen att få besök.

– Vi har ju drop-in rådgivning varje torsdag mellan klockan 15 och 19 på bygglovsenheten, men det är inte så lätt för alla som vill att komma dit. Syftet med bygglovsbilen är att ge samma service även till dem som bor på landsbygden, säger byggnadsinspektör Peter Öhberg, en av de tjänstemän som i höst kommer att vara ute och ge rådgivning på plats.

Var fjärde kommuninvånare i Uppsala bor på landsbygden, och bygglovsenhetens satsning är i linje med kommunens landsbygdsprogram.

Den ska också underlätta arbetet för bygglovsenhetens tjänstemän.

– Vi försöker hjälpa kunderna att få kompletta handlingar, och ju bättre svar vi kan ge på deras frågor, desto snabbare kan vi ta beslut. Visst har vi telefontid, men det blir alltid följdfrågor och det blir tydligare när man sitter tillsammans och diskuterar. Det kommer att underlätta för handläggarna, säger Peter Öhberg.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb