×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Helena Westman (till höger) och Susanne Finnström har fått sina arbetsuppgifter kartlagda. Foto: Maria Hansson

    Helena Westman (till höger) och Susanne Finnström har fått sina arbetsuppgifter kartlagda. Foto: Maria Hansson

Yrkesroll ska renodlas

2017-11-29

Tidningen Vision nr 8 2017. Landstinget i Dalarna kartlägger medicinska sekreterares arbetsuppgifter. Målet är att renodla yrkesrollen.

Inom öppenvårdspsykiatrin I Landstinget Dalarna pågår just nu ett projekt inom ramen för RAK (Rätt Använd Kompetens) där man kartlägger vilka administrativa arbetsuppgifter som utförs av olika personalkategorier inom vuxenpsykiatrin.

De flesta medicinska sekreterare har intervjuats. Det har då kommit fram att de utför arbetsuppgifter som inte alls har med vårdadministration att göra. Som att köra bilar till och från verkstaden och att skotta kring bilar. Det har också kommit i dagen att många olika yrkeskategorier utför vårdadministrativa sysslor – inte bara medicinska sekreterare.

– Det förekommer att övriga yrkeskate­gorier skriver journaler och det ska de ju
inte göra, säger projektledaren Helena Aspelin.

Målet är att renodla yrkesrollen för de medicinska sekreterarna och att stärka dem i deras profession. Helena Westman, medicinsk sekreterare och tillförordnad enhetschef för de medicinska sekreterarna på öppenvårdsmottagningen i Mora, hoppas att det är något som kommer att påverka yrkesgruppens löneutveckling framöver. Hon vill att projektet ska leda till att de medicinska sekreterarna får flera vårdadministrativa arbetsuppgifter.

– Om vi utför fler uppgifter blir vi ju mer användbara för arbetsgivaren. Det borde
då också visa sig i vår löneutvecklig, säger hon.  

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb