×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Skellefteå står inför den största industrisatsningen i mannaminne. Etableringen av Northvolts batterifabrik väntas få stora konsekvenser för hela regionen och inte minst för Skellefteå kommun. Direkt handlar Foto: Paulina Holmgren

    Skellefteå står inför den största industrisatsningen i mannaminne. Etableringen av Northvolts batterifabrik väntas få stora konsekvenser för hela regionen och inte minst för Skellefteå kommun. Direkt handlar Foto: Paulina Holmgren

Skellefteå kraftsamlar

2017-11-29

Tidningen Vision nr 8 2017. Skellefteå står inför den största industrisatsningen i mannaminne. En gigantisk batterifabrik ställer stora krav på kommunen.

Etableringen av Northvolts batterifabrik väntas få stora konsekvenser för hela regionen och inte minst för Skellefteå kommun. Direkt handlar det om cirka 2 000–2 500 arbetstillfällen, betydligt fler om man räknar in underleverantörer.

På sikt måste bostäder och skolor byggas och infrastruktur kring vatten, avlopp och vägar utvecklas. Men först ska tomten där fabriken ska byggas iordningsställas.

– För vår del handlar det om en väg till industriområdet som ska förlängas. Vi har projektledningen och ska sköta upphandlingen och där ingår både vatten och avlopp, säger Hans Andersson, samhällsbyggnadschef.

Etableringen innebär att det blir fullt upp på hans förvaltning de kommande åren. Men Hans Andersson räknar med att nuvarande bemanning kommer räcka.

– Det blir inga nyanställningar under 2018 explicit för detta. Vi ska klara det genom att prioritera och omfördela, dessutom kommer vi ta hjälp av konsulter och entreprenörer.

Under det närmaste året kommer Skellefteå kommun satsa stort för att jämna marken inför Northvolts etablering. Men vad händer om företaget inte lyckas övertyga investerarna, totalt behövs 40 miljarder kronor? 

– Jag känner ingen oro. Blir det ingen fabrik, kan tomten användas till något annat.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb