×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Petra Hedlund och Petra Sundqvist upp­lever att yrkesstolt­heten har växt bland medicinska sekreterare. Foto: Alexander Von Sydow

    Petra Hedlund och Petra Sundqvist upp­lever att yrkesstolt­heten har växt bland medicinska sekreterare. Foto: Alexander Von Sydow

  • Petra Sundqvist jobbade tidigare i det arbetslag av medicinska sekreterare som hon nu är chef över. Foto: Alexander Von Sydow

    Petra Sundqvist jobbade tidigare i det arbetslag av medicinska sekreterare som hon nu är chef över. Foto: Alexander Von Sydow

  • Ögonkliniken på Universitetssjukhuset har så mycket som två chefer som är medicinska sekreterare. Foto: Alexander Von Sydow

    Ögonkliniken på Universitetssjukhuset har så mycket som två chefer som är medicinska sekreterare. Foto: Alexander Von Sydow

Hittade väg till chefsjobb

2017-11-30

Tidningen Vision nr 8 2017. Många har upplevt att det är svårt att ta sig vidare yrkesmässigt som medicinsk sekreterare. Petra ­Hedlund och Petra Sundqvist är två exempel på motsatsen. I dag är de chefer på ögonkliniken i Örebro.

Den som jobbat på ett universitetssjukhus vet att det är en arbetsplats som ofta bär på en tradition av hierarkier. Som verksamhetschef på en klinik ska man gärna vara överläkare, och allra helst en disputerad sådan.

Petra Hedlund har inte den bakgrunden. Hon är inte disputerad, inte läkare eller medicinskt utbildad. Hon är i grunden medicinsk sekreterare men är i dag verksamhetschef för ögonkliniken på Universitetssjukhuset i Örebro. Sedan hon tillträdde sin tjänst för drygt två år sedan är det en fråga hon fått oftare än någon annan:

– Hur klarar du det?

Många har ställt just den frågan. Hur klarar du, utan medicinsk utbildning, att leda en så specialiserad verksamhet som en ögonklinik, med runt 120 anställda varav ett 30-tal läkare?

I början var det ett irritationsmoment men i dag rycker Petra Hedlund på axlarna när frågan kommer upp. Hennes svar brukar lyda så här:

– Det fungerar bra och vi har en väl fungerande ledningsgrupp på kliniken. Och jag tar hjälp av de duktiga läkare jag har runt mig när det kommer frågor jag inte kan själv.

Det märks att Petra Hedlund är trygg i sin roll. Med 15 yrkesår på ögonkliniken och en bakgrund som först medicinsk sekreterare, därefter enhetschef och sedan biträdande verksamhetschef känner hon kliniken utan och innan. Men visst är det ett stort ansvar hon bär på. Budgetfrågor, arbetsmiljö och patientsäkerhet ligger på hennes bord. Hon ska även leda läkare och sjuksköterskor i deras yrkesroller och se till att kliniken ligger i framkant när det gäller medicinsk utveckling.

Ett stort och spretigt men framförallt roligt uppdrag, menar Petra Hedlund.

– Jag gillar att vara med och forma framtiden för kliniken. Och jag brukar tänka att det inte är farligt att testa. Man kan backa om det behövs, och jag hoppas jag uppfattas som en prestigelös chef, säger hon.

Vi sitter på Petra Hedlunds ganska kala rum på våning sju med utsikt över Svartån och stadsparken. Våningsplanet delas med läkare, sjuksköterskor och medicinska sekreterare, eller medicinska vårdadministratörer som de benämns här.

I samma korridor har också kollegan Petra Sundqvist sitt rum.

Även hon har en bakgrund som medicinsk sekreterare. Men sedan 1,5 år tillbaka arbetar Petra Sundqvist som enhetschef för klinikens medicinska sekreterare. Innan dess ingick hon i den arbetsgrupp hon nu leder. Efter en lite omtumlande startsträcka som chef är hon nu mer bekväm i rollen.

– Jag tror att det är en fördel att jag vet vad arbetet går ut på, och att jag känner gruppens styrkor och svagheter.

Men det var inte okomplicerat att bli chef för gamla kolleger.

– Jag förstår att en del i gruppen tyckte det var lite jobbigt i början. Tidigare hade jag alltid varit en i gänget, nu blev jag någon annan.

Grön starr, grå starr, näthinneavlossning och hornhinnesjukdomar är några av de vanligare synproblem man möter på en ögonklinik. Behandlingsmetoderna är under ständig utveckling och detsamma gäller arbetsuppgifterna för de medicinska sekreterarna – de har förändrats mycket de senare åren.

I dag är det ingen sekreterare som skriver journaler på mer än 50 procent av sin arbetstid, berättar Petra Sundqvist. Patientbokning, statistik, verksamhetsplanering och receptionstjänst är sådant som tar mer tid i dag.

Förändringen tilltalar Petra Sundqvist och passar hennes tankar om chefskap. Hon uppskattar att vara med i diskussionen kring vilka arbetsuppgifter hennes anställda ska ha i framtiden.

– Jag försöker vara tydlig med min grupp att de själva ska vara med och ta fram förslag till förändringar, så att de är med och styr sin egen arbetsdag.

Historiskt har arbetet som medicinsk sekreterare haft relativt låg status i sjukhushierarkin. Men både Petra Hedlund och Petra Sundqvist upplever att yrkesstoltheten har växt, och att fokus i dag ligger på teamarbete över yrkesgränserna. Petra Hedlund, som också undervisar på utbildningen för medicinska sekreterare, ser även en attitydförändring hos studenterna.

– Jag tycker att de sträcker mer på ryggarna nu än tidigare.

Att göra karriär som medicinsk sekreterare är inte särskilt vanligt. Petra Hedlund och Petra Sundqvist menar dock att rollen som enhetschef är ett naturligt steg för den som vill göra något nytt. Verksamhetsutvecklare, arbete med IT-frågor eller att bli sekreterare i en ledningsstab är andra vägar att gå.

– Jag tror att det bästa sättet är att försöka visa framfötterna, visa att man vill ingå i någon utvecklingsgrupp och ta lite plats, säger Petra Hedlund.

Längre ner i korridoren sitter en av klinikens sekreterare, Louise Rosén. Inom kort ska hon byta tjänst och bli chefssekreterare åt just Petra Hedlund. Hon har också fått uppleva hur det var när hennes kollega Petra Sundqvist i stället blev hennes chef.

– Oavsett om den nya chefen är extern eller intern ska man få en ärlig chans att växa in i rollen. Och det är aldrig lätt att gå in och leda direkt. Men det har fungerat bra med Petra, säger hon.

Oscar Magnusson

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Fakta

Petra Hedlund
Ålder: 45 år
Familj: Man, två barn.
Bor: Vintrosa.
Intressen: Sonens ishockeyspelande, träning.

Petra Sundqvist
Ålder: 41 år.
Familj: Tre barn.
Bor: Hallsberg.
Intressen: Barnen och deras aktiviteter och vardag, inredning.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb