×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Snart sparkar Allsvenskan igång. Jonas Eidergård är övertygad om att gräset på Örjans vall kommer vara i toppskick.
Foto: Anders Andersson

    Snart sparkar Allsvenskan igång. Jonas Eidergård är övertygad om att gräset på Örjans vall kommer vara i toppskick. Foto: Anders Andersson

Varför skjuter ni fåglar med ­gasolkanon?

2017-04-10

Tidningen Vision nr 3 2017. Jonas Eidergård, enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

– Vi har haft problem med svartfåglar, som skator och råkor, som förstör gräsmattan när de letar mask. Vi har försökt med fågelskrämmor men det fungerar inte. Därför använder jag en gammal gasolkanon som köptes in av min företrädare för många år sedan. Man kopplar en gasoltub till ett eldrör och bygger upp ett tryck som ger en kraftig smäll som motsvarar ljudet av 2–3 hagelskott. Det brukar räcka för att fåglarna ska ge sig av ett tag.

Får ni gräset i speldugligt skick till den ­allsvenska premiären mot Östersund?

– Absolut. Direkt efter sista kvalmatchen i november började vi förbereda oss för nästa säsong. Vi sprutade flytande järn på gräsmattan för att stärka cellväggarna i gräsplantorna och sådde nya gräsfrön. Sedan fick planen vila över vintern. I januari satte vi på planvärmen på låg temperatur och spred flytande gödningsmedel.
När marken blev fast i början av mars sådde vi nytt gräs igen och lade på ytterligare gödning. Nu är planen grön, men fortfarande lite gles. I morgon ska jag täcka med ­fiberduk och skruva upp markvärmen för att få en växthuseffekt. Då kommer det att explodera.

Vad är det värsta som kan hända så här års?

– Att det kommer 25 centimeter snö fem dagar före premiären. Gräset klarar i och för sig en köldchock, men i så fall måste matchen flyttas till reservarenan.

Vore det inte enklare med plastgräs?

– Det pågår ju en diskussion. För egen del förordar jag hybridgräs, en slitstark kombination av konstgräs och riktigt gräs, som används av samtliga storklubbar i England. Än så länge finns bara två hybridplaner i Sverige, men jag tror att de kommer bli vanligare.

Vad skulle det innebära för dig om ni fick hybridgräs på Örjans vall?

– Det skulle bli mer jobb. När man klipper det riktiga gräset får det inte ramla ner gräsklipp som förmultnar i konstgräset, då blir planen väldigt hal. Så efter varje klippning och varje match måste man dammsuga hybridplanen

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Jonas Eidergård,enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun

Titel: Enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.
Arbetsplats: Kontor i gamla biljettkuren.
Ålder: 44 år.
Familj: Fru, två barn och två bonusbarn.
Bor: Villa i Halmstad.
Egen fotbollskarriär: ”Nja, spelade i Halmstads BK som sjuåring, annars var jag en karatekille.

Örjans vall

  • Örjans vall är Halmstads kommuns elitfotbollsarena, hemmaplan för Halmstads BK och IS Halmia. På fotbollsmatcher ryms knappt 9 000 åskådare.
  • Örjans vall byggdes som ett sysselsättningsprojekt i början av 1920-talet, då arbetslösheten var stor. Sedan dess har arenan byggts om flera gånger.
  • Namnet syftar på Sankt Örjan, under medeltiden låg ett sjukhus med det namnat på platsen.
  • Under VM i fotboll 1958 spelades två matcher här, Nordirland- Tjeckoslovakien (1–0) och Nord­irland-Argentin (1–3).

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb