×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Det känns tråkigt att inte få upp lönen när man jobbar kvällar, ­nätter och helger.”, säger Ingrid Benjamaa. Foto: Tomas Bergman

    ”Det känns tråkigt att inte få upp lönen när man jobbar kvällar, ­nätter och helger.”, säger Ingrid Benjamaa. Foto: Tomas Bergman

Svårt att höja lönen

2017-08-18

Tidningen Vision nr 5 2017. Diakoner och assistenter har sämst lönespridning bland Visions yrkesgrupper i Svenska kyrkan. Det visar en genomgång Tidningen Vision har gjort.

För att det ska gå att höja lönen inom sitt yrke under ett arbetsliv krävs rejäla skillnader mellan den lägsta och högsta lönen. Men så ser det bara ut i ett fåtal yrken i Svenska kyrkan. Störst lönespridning har kanslichefer och fastighetsförvaltare. Minst lönespridning har diakoner, vaktmästare, församlingsvärdar och assistenter.

Ingrid Benjamaa jobbar som diakon i Skellefteå pastorat. Hon känner tydligt av att det är svårt att höja lönen och säger att kolleger hon talat med har samma problem. Efter 23 år i yrket tjänar Ingrid Benjamaa 29 400 kronor.

– Det känns surt. Jag har jobbat här länge och har ännu inte kommit upp i 30 000 kronor. Enligt lönestatistik jag sett ligger jag på ungefär samma lönenivå som en nyvigd diakon.

Vision har som riktmärke att lönespridningen ska vara mellan 40 och 50 procent för att anställda ska kunna ha en bra löneutveckling under ett arbetsliv. Diakonerna i Svenska kyrkan har en lönespridning på 17 procent.

– Det är definitivt en för låg lönespridning, säger Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef i Vision.

Vad kan man göra om lönespridningen är så dålig på arbetsplatsen?

– Jag tycker man ska kontakta de lokala Visionombuden om det ser ut så här. Vi måste ställa krav på arbetsgivarna att de strategiskt avsätter pengar för att öka lönespridningen, säger Karl Lundberg.     

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb