×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Systemunderhåll i helgen

I helgen, lördag 27 feb kl 07 - söndag 28 feb kl 15 kommer vi att genomföra systemunderhåll vilket innebär att det inte är möjligt att logga in på vision.se, lönestatistik, fv-mejl, Mina sidor eller i Vision-appen under denna tid.

  • Alexandra Sundberg arbetar med att göra Skellefteå tillgängligt. Bland annat har hon ordnat en taktil skylt i Stadsparken som gör att personer med synnedsättning kan orientera sig. Foto: Paulina Holmgren

    Alexandra Sundberg arbetar med att göra Skellefteå tillgängligt. Bland annat har hon ordnat en taktil skylt i Stadsparken som gör att personer med synnedsättning kan orientera sig. Foto: Paulina Holmgren

Kan man tävla i tillgänglighet?

2017-01-18

Tidningen Vision nr 01 2017. Alexandra Sundberg, Delaktighetssamordnare i Skellefteå kommun, Kan man tävla i tillgänglighet?

– Varför inte? Vi har jobbat väldigt målmedvetet med att göra arbetsmarknaden tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.  Förutom det så vill vi göra staden tillgänglig för alla. När vi till exempel renoverar eller bygger nytt, som till exempel lekplatser, ska en eller flera delar göras tillgänglig för barn med funktionsnedsättning.

Ni fick ett hedersomnämnande i Bryssel, vad betyder det för dig i ditt jobb?

– Sådana här utmärkelser förpliktigar. Vi vill hålla fanan högt. Det är A och O att ha politikerna med sig för att få en långsiktighet. Ofta handlar det om tillfälliga projekt som drivs av någon eldsjäl. I Skellefteå har vi anställt tjänstepersoner som jobbar med detta. Förutom min heltidstjänst så har vi ytterligare en halvtid som jobbar med tillgänglighetsrådgivning.

Du är delaktighetssamordnare i kommunen, vad innebär det?

– Jag var tidigare handikappkonsulent men för några år sedan bestämde vi oss för att byta titel. Det är ju delaktighet det handlar om. Mitt jobb går ut på att få ihop föreningslivet, politiken och förvaltningarna för att förverkliga kommunens strategi för tillgänglighet och delaktighet, ”Ett Skellefteå för alla”

Hur jobbar du med tillgänglighet?

– Här finns mycket kreativt att göra. Till exempel när det gäller tillgänglig handel. Vi går runt och pratar om tillgänglighet med butiksägarna. De maxar gärna sina kvadratmetrar med olika pynt och erbjudanden, speciellt vid jul och andra helger. Oskyddade marschaller utanför butiken kan till exempel vara livsfarligt för synskadade.

Hur reagerar de när du kommer med förslagen?

– Oftast oerhört positivt. Jag försöker vända det till konkurrensfördelar. Tillgänglighet är bra för alla. Budskapet är att utanför din butik står 106 miljoner kronor och väntar på att få komma in. Det är nämligen så mycket pengar det handlar om när personer med funktionsnedsättningar i stället julhandlar på nätet.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Acces City Award

  • Access City Award 2017 genomfördes i Bryssel. Skellefteå var en av sju finalister bland 43 andra europeiska städer.
  • Tanken bakom priset är att personer med funktionsnedsättning ska ha samma tillgång till stadens miljöer som andra
  • Priset ges till städer som på ett tydligt och varaktigt sätt har förbättrat tillgängligheten i grundläggande delar av stadslivet och som har konkreta planer på fortsatta förbättringar.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb