×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Värvar ni några nya Visionmedlemmar?

2017-01-16

Tidningen Vision nr 1 2017. Fem frågor till Inger Öhrn, IT-tekniker och Visions avdelningsordförande i Söderköpings kommun.

Strömmar det tekniker till Vision?

 – Ja, det verkar så. Av alla nya medlemmar vi fått i Söderköping i höst är majoriteten tekniker, bland annat drifttekniker inom VA och även personal här på IT-enheten som jobbar med support, serverdrift och administration.

Vad beror det på att så många vill ansluta sig till facket?

– I de flesta fall handlar det om att man pratar med dem som är nya. Och ofta att kompisarna på enheten som redan är med i Vision får med de nya kollegerna.

Du är själv IT-tekniker. Kan det spela in?

– Jo, lite betydelse kan det förstås ha.

Är det överlag mycket nyanställningar av tekniker?

– Det är ganska mycket nytt folk. På många avdelningar handlar det också om att ersätta anställda som går i
pension.

Vad är viktigaste arbetsmiljöfrågan för IT-tekniker?

– Dels stress, dels den fysiska arbetsmiljön. Det blir mycket att man lyfter och kånkar på datorer och behöver krypa omkring på golvet under borden.

Fotnot:

Antalet tekniker och ingenjörer som blir medlemmar i Vision ökar kraftigt. Totalt har Vision 16 000 medlemmar i kommuner, landsting, bolag, kyrkan och i privata företag som arbetar inom teknik och miljö. Det är 4 000 fler än för tre år sedan. 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Inger Öhrn

Ålder: 61 år.
Uppdrag: Visions avdelningsordförande i Söderköpings kommun.
Yrke: IT-tekniker.
Arbetsplats: IT-enheten i Söderköping.
Fritidsintressen: Barnbarnen.
Bästa arbetsredskap: Det är nog datorn och telefonen.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb