×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Systemunderhåll i helgen

I helgen, lördag 27 feb kl 07 - söndag 28 feb kl 15 kommer vi att genomföra systemunderhåll vilket innebär att det inte är möjligt att logga in på vision.se, lönestatistik, fv-mejl, Mina sidor eller i Vision-appen under denna tid.

  • Anna-Carin Jansson håller i trådarna för ­Göteborgs hbtq-arbete. Foto: Anna Rehnberg

    Anna-Carin Jansson håller i trådarna för ­Göteborgs hbtq-arbete. Foto: Anna Rehnberg

Unik hbtq-plan lanseras

2017-02-22

Tidningen Vision nr 2 2017. Göteborg granskar arbetsmiljön för hbtq-personer. Målet är att staden ska ha öppna och inkluderade arbetsplatser.

För femton år sedan var Göteborg känd som ”bögknackarstan”. Inte acceptabelt tyckte politiker från höger till vänster och mobiliserade ett arbete som gjorde att Göteborg 2014 utsågs till Sveriges bästa hbtq-stad. Och nu lanseras en unik hbtq-plan.

Anna-Carin Jansson är planeringsledare på stadsledningskontoret och samordningsansvarig för normkritik och hbtq-frågor. Hon berättar om hur den ambitiösa hbtq-planen vuxit fram:

– 2013 bildads vi Sveriges första och enda kommunala hbtq-råd. Rådet består av politiker från sex partier och 13 personer som på olika sätt representerar hbtq-Göteborg.

Kommunstyrelsen gav samtidigt staden i uppdrag att ta fram rapporten ”Normbrytande liv” som skildrar hur det är att jobba och bo i Göteborg som hbtq-person. Där framgick bland annat att kunskapen om hur hbtq-personer har det på jobbet är dålig.

I en medarbetarenkät från 2014 fanns för första gången alternativet ”Annat” med som en tredje könskategori.

– Det var cirka 2 procent av de som svarade som uppgav kategorin ”Annat”.  Och 33 procent dem svarade ja på frågan om de hade upplevt kränkningar eller trakasserier på jobbet.

Oroande, tycker hon.

– Målet är att staden som arbetsgivare ska ha öppna och inkluderade arbetsplatser.

Anna-Carin Janssons uppgift är nu att samordna arbetet med att förverkliga hbtq-planen, som består av 17 nya åtgärder inom fem olika temaområden. Inom området HR och kompetens ska bland annat en studie om arbetsmiljön för kommunanställda hbtq-personer genomföras. Alla chefer ska utbildas i normkritiskt ledarskap och ett projekt för normkritisk rekrytering har påbörjats.

Göteborgs hbtq-plan klubbades på fullmäktige nyligen. Bara Sverigedemokraterna yrkade avslag på planen, som ska vara genomförd senast 2021.              

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb