×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Marina Nilsson på Varbergs bostad var en av dem som tog initiativ till att bostadsbolaget skaffade bikupor. Man började med två stycken, utökade till fyra och skulle gärna ha ännu fler om biskötaren hinner med. Foto: Anders Andersson

    Marina Nilsson på Varbergs bostad var en av dem som tog initiativ till att bostadsbolaget skaffade bikupor. Man började med två stycken, utökade till fyra och skulle gärna ha ännu fler om biskötaren hinner med. Foto: Anders Andersson

Varför surrar det så mycket i bostadsbolaget?

2017-05-30

Tidningen Vision nr 4 2017. Marina Nilsson, Bosamordnare på Varbergs bostad.

– Vi har under många år jobbat med miljö­frågor, och biodlingen är en del i det arbetet. Vi har mycket växter, bin har en viktig funktion i naturen och världen behöver mer bin. 

Vad tycker hyresgästerna?

– Det har varit väldigt positivt. Det har skrivits mycket om att det behövs mer bin och många är medvetna om det. Vi ordnar också studiebesök för barn där vi visar kuporna och försöker väcka intresset för biodling. Och numera har Varbergs bostad också ett bi som maskot – Bivar – som används i marknads­föringen.

Hur många kupor har ni?

– I dagsläget fyra stycken som står mellan två av våra bostadsområden. Placeringen är viktig för att det ska fungera, det måste vara rätt vind och växtlighet.  

Är du själv engagerad i biskötseln?

– Jag är intresserad, men det kräver mycket kunskap och utrustning. Det är svårt att hitta personer som kan biodling, och vi fick söka länge innan vi fick tag på en pensionerad man som tar hand om skötseln, slungning med mera. Sedan får vi tillbaka honungen och säljer burkarna i vår bobutik. Den går åt snabbt.

Har ni fler husdjur eller andra miljöprojekt?

– Vi skulle gärna ha fler bikupor, men det här är vad han som ansvarar för skötseln hinner med. Sedan har vi odlingslådor som hyresgästerna får använda gratis. Och vi var tidigt ute med kompostering. Vi komposterade matavfall i flera år innan kommunen tog över den hanteringen.

Hur blir honungsskörden i år?

– Hur skörden blir vet man aldrig på förhand. Det beror på vädret och när växterna slår ut.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Marina Nilsson, Bosamordnare på Varbergs bostad.

Titel: Bosamordnare på Varbergs bostad.
Arbetsplats: Bo butiken i centrala varberg
Ålder: 56 år.
Familj: sambo.
Gör på fritiden: Tränar bland annat spinning och yoga. och tycker om god mat, både att äta och laga.

Mera bin i bobolag
Fler i allmännyttan satsar på biodling. Till exempel har Stockholmshem en kvarts miljon bin på nio platser i Stockholm. Bostadsbolaget i Göteborg och Mimer i Västerås har också bin som bissyssla. Liksom Östersundshem, där man dock tvingades vräka 40 000 hyresgäster från toppen av ett bostadshus förra sommaren. Nu har de fått nytt boende i en kupa på taket till Östersundshems kontorshus. 

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb