×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • ”Arbetsgivaren tar väldigt lätt på vår kompetens. Den tvååriga utbildningen bör gälla” säger vårdadministratören Therese Kågemyr. Här med kollegan Nina Lahtinen. Foto: Lasse Hejdenberg

    ”Arbetsgivaren tar väldigt lätt på vår kompetens. Den tvååriga utbildningen bör gälla” säger vårdadministratören Therese Kågemyr. Här med kollegan Nina Lahtinen. Foto: Lasse Hejdenberg

Snabbkurs ska lösa kris

2017-05-30

Tidningen Vision nr 4 2017. Vision i Region Östergötland riktar kritik mot en kort utbildning av medicinska sekreterare.

Till hösten startar en ettåring utbildning med 15 till 20 platser som riktar sig till redan anställd personal i region Östergötland. Tanken är att lösa bristen på medicinska sekreterare och beta av de växande journalhögarna.

– Vi har ett antal duktiga medarbetare med administrativ kompetens som inte har formell kompetens att skriva journaler som nu ska få det, säger HR-direktör Zilla Jonsson.

Men Visions avdelningsordförande i Region Östergötland, Lotta Dahl, är kritisk.

– Det skapar rivalitet i yrkesgruppen och det blir en klyfta i kompetens mellan de snabbutbildade och de andra, säger hon.

Hon får medhåll av läkarsekretaren Nina Lahtinen på Linköpings universitetssjukhus.

– Det sänker statusen på yrket att bara slänga in en ettårig yrkesutbildning. Det finns ju fler yrkesgrupper där det är brist, men man snabbutbildar till exempel inga sjuksköterskor, säger Nina Lahtinen.

Men arbetsgivaren har inga planer på att stoppa snabbutbildningen.

– Man måste förstå proportionerna i detta. Det handlar om 15 till 20 personer och vi gör det här vid ett enstaka tillfälle. Jag kan inte se hur dessa personer skulle kunna devalvera yrket, säger Zilla Jonsson.

I dagsläget är det oklart vad de som utbildas kommer att få för titel eller hur lönen kommer att påverkas.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb