×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Josefin Vestberg pluggar till personalvetare på Stockholms universitet och är studentmedarbetare i Tyresö kommun. Foto: Rickard Kilström

    Josefin Vestberg pluggar till personalvetare på Stockholms universitet och är studentmedarbetare i Tyresö kommun. Foto: Rickard Kilström

Får smak på verkligheten

2017-05-31

Tidningen Vision nr 4 2017. Vill du jobba samtidigt som du pluggar? Tyresö ­kommun, sydost om Stockholm, är en av de kommuner som satsat på att anställa student­medarbetare. I år fick Josefin Vestberg chansen.

Arbetsgivarna och facken som organiserar tjänstemän i kommuner och landsting tecknade 2014 ett avtal om att kunna anställa studenter som fortfarande pluggar. Tyresö kommun var tidigt ute och har haft studentmedarbetare anställda på flera olika förvaltningar.

– Vi ser det som en möjlighet av två skäl. Dels är det bra för kommunens varumärke som arbetsgivare, dels blir våra övriga medarbetare avlastade. Det handlar alltså inte om några konstruerade arbetsuppgifter utan om jobb som måste göras, säger Jonas Jansfors, HR-chef i Tyresö kommun.

Tyresö har hittat sina studentmedarbetare framför allt genom att annonsera på Stockholms universitet och Södertörns högskola.

– Vi får 20–25 sökande varje gång. Flera av studentmedarbetarna får jobb senare i kommunen.

Josefin Vestberg är uppvuxen i Tyresö. Nu pluggar hon till personalvetare på Stockholms universitet. Hon är inne på tredje terminen på den tre år långa utbildningen. När hon fick tips om att Tyresö kommun sökte studentmedarbetare till HR-avdelningen tog hon chansen och sökte direkt.

– Det kändes som ”meant to be”. Jag fick jobba i min hemkommun och vill ha ett yrke där jag jobbar med människor, säger Josefin Vestberg.

Som studentmedarbetare jobbar hon 10–15 timmar i veckan parallellt med att hon pluggar. 

– Det är väldigt flexibelt. Har jag tenta en vecka så jobbar jag lite mindre.

Närmaste kollegerna är HR-koordinatorer.

– Jag hjälper till lite överallt med personaladministrativa saker, styr upp mässor och event. Dessutom svarar jag på mejl från chefer som behöver hjälp, folk som söker jobb och medarbetare som hör av sig med frågor.

– Jag får också vara med på kurser som anordnas för cheferna i kommunen.

Som studentmedarbetare är hon anställd per termin. Hon ser det som en jättechans att få in foten på arbetsmarknaden och att känna av att hon valt rätt utbildning. Och i sommar har hon fått ett vikariat.

– Studierna blir ju lättare när man får användning för dem i verkligheten.

Josefin hoppas kunna jobba som konsult i framtiden. Hon skulle gärna åka runt och hålla kurser och workshops om ledarskap.

– Eller så vill jag jobba med unga vuxna som vill komma ut i arbetslivet.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Fakta

Josefin Vestberg
Ålder:
25 år.
Familj:
Mamma, pappa och en yngre syster.
Bor:
Svedmyra i Stockholm.
Fritid:
Hänger i stallet. Har ridit sedan jag var 7 år. Tror att en del av mitt intresse för ledarskap kommer därifrån. Sitter i styrelsen för den ideella föreningen Maskrosbarn.

Jobba som studentmedarbetare
En studentmedarbetare studerar på universitet, högskola eller annan eftergymnasial utbildning, och utför ett kvalificerat arbete parallellt med – och kopplat till – sina studier.

Arbetstiden är begränsad till högst 15 timmar i genomsnitt per vecka. Anställningen gäller en termin i taget. Studentmedarbetaren ersätts med timlön för det uppdrag denne utför.

Är du intresserad att jobba som studentmedarbetare läs mer på www.vision.se/student

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb