×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

De får sommartid året runt

2017-06-20

Tidningen Vision nr 4 2017. Sjutimmarsdag blir normalarbetstid för utvalda yrkesgrupper i Jönköping. Arbetstidsförkortningen ska förbättra arbetsmiljön.

Från och med juni gäller sommartid för socialsekreterare, LSS-handläggare och biståndshandläggare i Jönköping. Det betyder sju timmars arbetsdag i stället för åtta. Men den här gången tar inte sommarschemat slut den sista augusti. Nu ska alla handläggare som jobbar med myndighetsutövning fortsätta med sjutimmarsdag året runt.

Biståndshandläggaren Inger Rundquist ser åtgärden som ett svar på den kritik personalen riktat mot sina arbetsförhållanden.

– Vi har haft stora problem och Arbets­miljöverket har varit här och inspekterat. Det är många som har slutat, det har varit svårt att nyrekrytera. Vakanser har uppstått och det har ökat belastningen på oss som är kvar.

Socialförvaltningens personalchef Lena Pettersson säger att den kortade arbetstiden är ett försök att öka attraktiviteten som arbetsgivare.

Inger Rundquist är försiktigt positiv till arbetstidsförkortningen. Samtidigt finns viss osäkerhet. Hur påverkas löneutvecklingen och hinner man med jobbet på sju timmar?

Lena Pettersson hoppas förändringen ska kunna bidra till att vakanserna blir tillsatta. Om det lyckas betyder det att arbetsbelastningen på var och en ändå minskar trots kortade arbetsdagar, resonerar hon.

– I år ska detta inte påverka löneutvecklingen, säger hon.

Hur länge sjutimmarsdagen ska gälla och om fler ska omfattas är inte bestämt.

Vision i Jönköping tycker att satsningen är ett steg i rätt riktning, men förstår att de som inte får vara med kan ställa sig lite frågande.

– Det är klart det väcker frågor hos andra grupper; arbetsgivaren har öppnat upp för något. Men vi låter det här bero och utvärderar innan vi tar ställning till hur vi ska gå vidare, säger Marie Pantzar Ljubez i avdelningsstyrelsen.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb